Μητσοτάκης : «Ελάτε να βάλουμε μαζί το στοίχημα ότι θα είναι γαλάζια και η Αχαΐα».
«Θα είμαι και πάλι ο πρωθυπουργός με τη δική σας ισχυρή εντολή την 21η Μαΐου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η φετινή άνοιξη φέρνει και τη νέα νίκη, τη νέα τετραετία της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας».

«Ελάτε να βάλουμε μαζί το στοίχημα ότι θα είναι γαλάζια και η Αχαΐα», συνέχισε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα ποτάμι που ενώνεται και θα πει «όχι» δεύτερη φορά στη συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή.Μητσοτάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης
«Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Θα κρίνουν αν θα πάμε μπροστά ή πίσω», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2019 και τόνισε πως η οικονομία έμεινε όρθια και η κοινωνία, παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, έμεινε δυνατή και ενωμένη.

«Πολιτεία και πολίτες μαζί κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες» πρόσθεσε, και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019

«Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε» συμπλήρωσε, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, που πλέον βρίσκεται μόλις ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.


Παράλληλα, είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ συναντά απέναντι έναν ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύει ότι παραμένει αδιόρθωτος, μίζερος και σκοτεινός, σαν τα διαφημιστικά του μηνύματα.

«Μέχρι και τις αγκινάρες μαύρες τις είχε. Μη σας πιάνει η καρδιά σας με την ψεύτικη μαυρίλα. Θα τους στείλετε εσείς το λογαριασμό στην κάλπη, γιατί δεν είναι αυτή η Ελλάδα του 2023. Τα ίδια έκανε και όταν έκλεισε τις τράπεζες, όταν μας φόρτωσε τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, όταν τσάκισε τους συνταξιούχους, αλλά και μετά όταν τον καταδίκασε ο λαός. Τέσσερα χρόνια τώρα μας έκανε εντύπωση πώς λέει ”όχι”. ”Όχι” ακόμα και στο ”όχι’ της Δημοκρατίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: Προσβάλλει τον ελληνικό λαό, να μετράει το μπόι του όχι τη σκιά του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσβάλλει ουσιαστικά τους πολίτες με τη θέση του ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιος άγνωστος Χ, που δεν μας λέει ποιος είναι» είπε, για να υπογραμμίσει αιχμηρά: «Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι τη σκιά μας, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις τελευταίες αντιπαραθέσεις Τσίπρα-Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, επισήμανε:

«Η πατρίδα μας δεν ζητά κάθε τόσο να ανοίγουμε τις πληγές του εμφυλίου ούτε να αντιπαρατιθέμεθα για ηγέτες του παρελθόντος. Όσο αυτοί θα μιλούν για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Για την Πατρών – Πύργου τόνισε πως «ο δρόμος θα είναι έτοιμος στις αρχές 2025 και με δική σας στήριξη θα είμαι ο πρωθυπουργός που θα τον εγκαινιάσει», ενώ μίλησε για την έλευση του τρένου στο λιμάνι με υπογειοποίηση.

Μίλησε για ενίσχυση των δομών υγείας και προσλήψεις, τονίζοντας πως καμία μονάδα δεν θα κλείσει και όλες θα εκσυγχρονιστούν. «Η υγεία από μεγάλος ασθενής γίνεται πρωταγωνιστής της πολιτικής μας και αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα» επεσήμανε

«Η φωνή μας ακούγεται παντού από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «όλοι θέλουν να μιλούν μαζί μας για περιφερειακά ζητήματα».

Ειδική αναφορά έκανε και στην Πατρινής καταγωγής μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου