Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης από μη εκλεγμένο βουλευτή της ΝΔ»Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για τις εκλογές ότι επιδιώκει αυτοδυναμία, ενώ επετέθη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Ανδρουλάκης λέει πράγματα που δεν στέκουν. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχει προσωπική εμμονή μαζί μου, επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς, θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ, όχι η ΝΔ, και αυτό το θεωρώ λίγο εμμονικό», είπε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς εάν θα απευθυνθεί για συνεργασία, σε περίπτωση που είναι τέτοιο το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν χρειαζόμαστε έναν ασταθή κυβερνητικό σχηματισμό. Χρειαζόμαστε μια μονοκομματική κυβέρνηση, ναι, αλλά όχι μονοχρωματική. Δεν εννοώ να πάρω βουλευτές από άλλα κόμματα, το έχω απορρίψει αυτό. Θα βάλω τους καλύτερους στις κατάλληλες θέσεις».

Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο που να μη στηρίζεται σε μη εκλεγμένο βουλευτή της ΝΔ. Δεν συζητώ καν για κυβέρνηση ανοχής, δεν έχουν συμβεί πουθενά αυτά τα πράγματα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου