Μητσοτάκης από Κρήτη: Με την ψήφο μας να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας σε Τουρκία-ΑλβανίαΜια ανάσα πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είπε ότι «αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση που έχει γίνει στην Κρήτη εδώ και πολύ καιρό. Και τα λόγια μου είναι λίγα για να περιγράψω αυτήν την εντυπωσιακή υποδοχή».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο τόπος απαιτεί σταθερότητα στις κατακτήσεις του, απαιτεί συνέχεια στην πρόοδό του και απαιτεί συνέπεια στην πορεία που έχει χαράξει προς τα εμπρός. Βροντοφωνάζει εδώ από το Ηράκλειο όχι δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνει δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή».

«Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω, θέλουμε καλύτερες αμοιβές ή περικοπές, θέλουμε σύνορα ασφαλή ή σύνορα ανοιχτά σε κάθε απειλή. Με λίγα λόγια, θέλουμε Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών», επισήμανε χαρακτηριστικά.


Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γκρεμίσει όσα με κόπο έχτισαν οι Έλληνες, για να γυρίσουμε στα δικά του ερείπια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αρνείται να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του και έκανε λόγο για «λεφτόδεντρα».

Όπως σημείωσε: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποκαλεί σχέδιο, περιλαμβάνει 36 φορές τη λέξη ”κατάργηση”. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι τελικά θέλει να γκρεμίσει όσα με κόπο έχτισαν οι Έλληνες, για να γυρίσουμε στα δικά του ερείπια».

«Καρφιά» σε Ανδρουλάκη: Κοιτάζει στο παρελθόν, κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου
«Θέτω ως προτεραιότητα την ακύρωση της παγίδας της απλής αναλογικής που οδηγεί στην ακυβερνησία» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ότι «κοιτάζει στο παρελθόν, κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου, αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μαζί μας στον αγώνα κατά του λαϊκισμού. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο ή σπασμένο, όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αρνούνται να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που ήταν μέχρι χθες ο αντίπαλός τους. Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό».


Μητσοτάκης: Να στείλουμε με την ψήφο μας μήνυμα στιβαρότητας σε Τουρκία-Αλβανία
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της, τονίζοντας ότι ξέρει πολύ καλά τις διακυμάνσεις στα ελληνοτουρκικά, και έκανε την Ελλάδα πόλο σταθερότητας.

«Θα ψηφίσουμε και για την εξωτερική πολιτική, όχι μόνο για την οικονομία. Σκεφτείτε να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι κι εμείς να παραπαίουμε με κυβερνήσεις συνεργασίας. Κι εμείς πρέπει να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αλβανία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε ότι εστάλη μήνυμα στην αλβανική ηγεσία με τη νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα. Παράλληλα, κάλεσε τα Τίρανα να τον απελευθερώσει.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου