Μητσοτάκης από Καστοριά: Η ΝΔ έχει απέναντί της έναν πολιτικό αχταρμά -Οι αντίπαλοί μας είναι σε ένα διαρκές vertigoΣτην Καστοριά μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Ηθελα να βρεθώ μία φορά ακόμη κοντά σας, για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία σας. Είμαι σίγουρος ότι την 21 Μαΐου θα γιορτάζει η Ελλάδα μας και η παράταξή μας» ξεκίνησε να λέει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σε μία κατάμεστη αίθουσα

«Εχουμε εκλογές σε τέσσερις μέρες. Εχω γυρίσει όλη την πατρίδα και έρχομαι πάλι στη Δυτική Μακεδονία για δύο λόγους: Για να πάρω δύναμη από εσάς, αλλά και γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σας και στην επόμενη τετραετία, γιατί περάσατε δύσκολα», πρόσθεσε.

«Το 2019 ούτε εγώ φανταζόμουν πόσες δύσκολες προκλήσεις θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Εγώ ξέρω τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2020, όταν φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Δώσαμε μεγάλες μάχες όμως. Προστατέψαμε τα σύνορά μας και αποδείξαμε ότι έχουμε σύνορα όχι μόνο στη ξηρά, αλλά και σε θάλασσα και αέρα. Πρέπει η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της και η Ελλάδα ήταν πρωταγωνίστρια σε αυτό.


Αμέσως μετά πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της τετραετίας, να κλείσω τη χώρα απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε σχέδιο αντιμετώπισής του. Κλείσαμε τη χώρα, αλλά μείναμε κοντά στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις. Κρατήσαμε ζωντανό τον ιστό της οικονομίας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.


«Μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία, λέγοντας πως η χώρα «χωρίς τη στήριξη της αντιπολίτευσης, στήριξε τις Ενοπλες Δυνάμεις, έφερε τα rafale, ενώ έχει γίνει η Ελλάδα σταθερός γεωπολιτικός παράγοντας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έγιναν αιτία για να υπάρξει ακρίβεια. «Ενισχύσαμε τα νοικοκυριά, επιστρέψαμε τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στον καθένα ξεχωριστά και συγκρατήσαμε τις τιμές στα τρόφιμα».

«Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε δει» είπε, σημειώνοντας πως «κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».


Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση στην απελπισία της είναι έτοιμη να τάξει τα πάντα
«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;» είναι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός.

«Επειδή οι εκλογές είναι για το μέλλον… Συγκρίνεται και η αξιοπιστία των κομμάτων. Εμείς ό,τι είπαμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα κάναμε πράξη. Μπορούν να πουν το ίδιο οι αντίπαλοί μας, που θα… έσκιζαν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και μας έβαλαν σε τρίτο; Και τώρα πανηγυρίζουν λέγοντας ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια που οι ίδιοι έβαλαν. Είναι σαν τον πυρομανή που βάζει φωτιά στο σπίτι και μετά πανηγυρίζει γιατί καλεί την πυροσβεστική να τη σβήσει.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου