Με Στέλιο Καζαντζίδη το τελευταίο «αντίο» στον Θεόδωρο Πάγκαλο -Ποιοι πήγαν στη Ριτσώνα [εικόνες]


Στην τελετή αποχαιρετισμού η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, μαζί με τα παιδιά τους

Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος πέθανε την Τετάρτη (31/5) σε ηλικία 85 ετών, ενώ βρισκόταν σπίτι του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον έπιασε ταχυκαρδία, ωστόσο μέχρι να φτάσει ο γιατρός σπίτι του, ο πρώην υπουργός είχε καταλήξει.


Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου του Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Παράλληλα, αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων της χώρας.

Το «Δυο πόρτες έχει η ζωή», του Καζαντζίδη, και οι επικήδειοι
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είχε αφήσει τίποτα στην τύχη του. Είχε οργανώσει τα πάντα, ακόμα και για την αποφράδα ημέρα της κηδείας του… Από την αποτέφρωση και το ποιος θα εκφωνήσει τους επικήδειους μέχρι και το τραγούδι που θα συνόδευε το κατευόδιό του στον Άδη.

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο παιδικός του φίλος και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, με τον οποίο έκαναν πολλή παρέα, μεταξύ άλλων και στην Τζια, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Μήτσης, ο οποίος ήταν το δεξί του χέρι εδώ και περίπου μία δεκαετία. Από πλευράς οικογενείας, για τον αγαπημένο του πατέρα μίλησε ο γιος του, Ανδρέας.


Σε ό,τι αφορά στο τραγούδι, ο Κώστας Μήτσης αποκάλυψε ότι περίπου πριν από έναν χρόνο παρακολουθούσαν μία ταινία κι έπαιξε το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Δυο πόρτες έχει η ζωή (σ.σ.: Το τελευταίο βράδυ μου)», με τον αείμνηστο πολιτικό -αφού «στόλισε» τον τραγουδιστή-, να λέει στον Κ. Μήτση «είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε». Έτσι, λοιπόν, «έπεσε» το τραγούδι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Εικόνες από το τελευταίο «αντίο» στον Θεόδωρο Πάγκαλο
Τραγικές φιγούρες στο τελευταίο «αντίο» στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, και τα παιδιά του.

Η κόρη του Θεόδωρου Πάγκαλου


Γιάννα Αγγελοπούλου


Νίκος Σηφουνάκης


Κώστας Μπακογιάννης, Γιάννης Πρετεντέρης και Ανδρέας Λοβέρδος

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου