Κ. Πελετίδης: Να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμων γιατρών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Την άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) «Παναγία η Βοήθεια» ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη. 

Ο δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, μετά την συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με το ΔΣ του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ), και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γ. Καρβέλη, ο Κ. Πελετίδης αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν συνάντησης που είχαμε με τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψη σας το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο Π.Γ.Ν.Π. ‘Παναγία η Βοήθεια” και συγκεκριμένα, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (Μ.Μ.Α.), ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τη ζωή των ασθενών. Το πρόβλημα λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε τις περιοχές που καλύπτει και τον όγκο των ασθενών που εξυπηρετεί το εν λόγω Νοσοκομείο, καθώς καλύπτει ασθενείς από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και πέραν αυτής.

Η συνταξιοδότηση δύο επιπλέον γιατρών στο εγγύς μέλλον, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος η μονάδα να αδυνατεί παντελώς να λειτουργήσει, με τραγικές, όπως καταλαβαίνετε, συνέπειες. Η ανάγκη για κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα σε αιματολόγους, που είναι η κατάλληλη ειδικότητα για την κάλυψη των αναγκών των θαλασσαιμικών και δρεπανοκυτταρικών ασθενών, είναι επιτακτική.

Η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Κατόπιν των ανωτέρω κρίνουμε αναγκαία τη δική σας παρέμβαση, ώστε να δοθεί άμεσα λύση, με την άμεση πρόσληψη τριών τουλάχιστον αιματολόγων στη Μ.Μ.Α., καθώς και την κάλυψη των συνολικών αναγκών της συγκεκριμένης μονάδας, καθώς και συνολικά του Νοσοκομείου.

Είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να σας παρέχουμε οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση ή στοιχεία που κρίνετε αναγκαία».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου