Κυριάκος Μητσοτάκης / Τώρα ζητάει αυτοδυναμία για να αποκρούονται κυβερνοεπιθέσειςΟι κυβερνοεπιθέσεις σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνουν «πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας»

Στις απειλές που «καραδοκούν» έριξε το διπλό φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική ομιλία που έδωσε στο Ηράκλεio

Μετά τον εκπρόσωπο της ΝΔ Άκη Σκέρτσο που επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι για την κατάρρευση του συστήματος, μένοντας πιστός στην λογική της αποποίησης ευθυνών, άρπαξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευκαιρία να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες λέγοντας μάλιστα ότι είναι «μόνο μία ένδειξη όμως του πόσο δύσκολος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε». 

Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξαν ότι ο λόγος για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση της πλατφόρμας στη διάρκεια των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο Λύκειο, ήταν ότι η Τράπεζα Θεμάτων «δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες» και πως «είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό».

Αυτή η γραμμή φυσικά βολεύει την Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ακολουθεί με την σειρά του πιστά αναφέροντας στην ομιλία του ότι «τις τελευταίες δύο μέρες για πρώτη φορά δεχτήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα τέτοιας έκτασης».

«Αν επιμένω για την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα είναι ακριβώς επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Βλέπετε ότι οι απειλές καραδοκούν από το πουθενά. Τις τελευταίες δύο μέρες για πρώτη φορά δεχτήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα τέτοιας έκτασης, η οποία μας προβλημάτισε για την διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων. Και στο παρελθόν είχαμε δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις, τις είχαμε αποκρούσει. Είναι μόνο μία ένδειξη όμως του πόσο δύσκολος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και το πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας» είπε χαρακτηριστικά. 


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου