Κυριάκος Μητσοτάκης / Αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα – «Δεν θα δώσει λύση στην ακρίβεια»«Ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει, αλλά οι αυξήσεις θα είναι εδώ μαζί μας για πάντα» είπε χωρίς να πει λέξη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα

Παγκόσμιο χαρακτήρισε το πρόβλημα του πληθωρισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να πει κουβέντα και χωρίς να προτείνει λύση για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των τροφίμων στη χώρα μας.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά, εάν επανεκλεγεί η ΝΔ, είπε πως δεν θεωρεί ότι φταίει ο υψηλός ΦΠΑ στα τρόφιμα και η μείωσή του δεν θα έδινε λύση στο πρόβλημα. Αντίθετα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τιμές «θα πέσουν σταδιακά», χώρις να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό.


Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει, αλλά οι αυξήσεις θα είναι εδώ μαζί μας για πάντα»

Επιπλέον, υπεραμύνθηκε της πολιτικής των επιδομάτων με τη μορφή του market pass και ημίμετρων όπως το καλάθι του νοικοκυριού, τα οποίο όπως ισχυρίστηκε, βοήθησε τα νοικοκυριά, ενώ αν οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται είπε πως μπορεί να συζητήσει την επέκταση του market pass για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τέλος, επανέλαβε πως η ΝΔ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, την μείωση της ανεργίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου