Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Μέσα σε 4 χρόνια έριξε τη χώρα 42 θέσεις στην ελευθερία του ΤύπουΗ κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέδωσε τη χώρα το 2019 στη θέση 65 (την παρέλαβε στην 91η) και το 2023 η χώρα έφτασε στη θέση 107

Ηκατρακύλα της χώρας όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου μέσα στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αναδεικνύεται και από τις σημερινές σχετικές ανακοινώσεις των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα στην θέση 107, μεταξύ 180 χωρών

Όπως τονίζει ο επικεφαλής Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε τη χώρα στη θέση 91, στη λίστα των ΔχΣ, και το 2019 την παρέδωσε στη θέση 65.
Με λίγα λόγια, στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις, η χώρα έπεσε 42 θέσεις.

«Άλλος ένας λόγος για να φύγουν», σχολιάζει ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι τελευταία μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ αλλά και των βαλκανικών.
RSF: 107η η Ελλάδα παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου! Τελευταία στους 27 της ΕΕ κ στα Βαλκάνια! Η Κυβέρνηση ⁦@atsipras⁩ την βρήκε στη θέση 91 κ την παρέδωσε το 2019 στην θέση 65. Στα 4 χρόνια #Μητσοτακη, 42 θέσεις κάτω! Άλλος 1 λόγος για να φύγουν!


«Δεν θα ανεχτούμε άλλη οπισθοδρόμηση, ούτε στην κοινωνία, ούτε στην ελευθερία του Τύπου, ούτε στη Δημοκρατία», ξεκαθαρίζει από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης μετά τις σημερινές ανακοινώσεις των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Ο ίδιος τονίζοντας ότι στην ουσία, η χώρα δεν ανέβηκε μία θέση από την περυσινή ντροπιαστική κατάταξη (θέση 108), αλλά έπεσε το Τσαντ, υπογραμμίζει ότι «η διαφορά της Ελλάδας από το αμέσως προηγούμενο κράτος – μέλος της ΕΕ, τη Μάλτα που βρίσκεται στην 84η θέση, είναι 24 θέσεις».

«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα υπογραμμίζουν ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα έχει υποστεί σοβαρές οπισθοδρομήσεις μεταξύ 2021 και 2023 και συνεχίζουν να αναδεικνύουν το γεγονός ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021 δεν έχει λυθεί ακόμη», σημειώνει ο Κ. Αρβανίτης και προσθέτει ότι η χώρα συνεχίζει να κατέχει τη χαμηλότερη θέση σε όλη την ΕΕ, λαμβάνοντας φέτος χειρότερη βαθμολογία από πέρυσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κ. Αρβανίτη:

«Οι επιθέσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην ελευθεροτυπία και ακολούθως στη δημοκρατία, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε δημοσιογράφους και οι πρακτικές των αγωγών SLAPPs, μπορεί να κρύβονται κάτω από το χαλί εντός Ελλάδας, αλλά όχι και εκτός.

Στην Ελευθερία του Τύπου, η χώρα μας συνεχίζει να κατέχει τη χαμηλότερη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα φέτος έλαβε χειρότερη θμολογία και από πέρυσι.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου