Κουτσούμπας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε μια λαϊκή διακυβέρνηση

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά να εκφράσει την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη χώρα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στο Πολυτεχνείο.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (5/4) στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πανεπιστημίων και Έρευνας του ΚΚΕ και της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, στο Πολυτεχνείο. Από εκεί ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, σε κάθε νέο και νέα κάλεσμα ενίσχυσης του κόμματός του.

«Γιατί η όποια δύναμη του ΚΚΕ επιστρέφει πάντα στο λαό, τη νεολαία και τους αγώνες τους. Αυτό αποδεικνύει ολόκληρη η ιστορία του», τόνισε και πρόσθεσε: «Από την ίδρυσή του το μακρινό 1918, μέχρι τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973, από τον οποίο φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια, αλλά και μέχρι τις σημερινές συγκλονιστικές κινητοποιήσεις της νέας γενιάς, τις δύο μεγάλες απεργίες που ξέσπασαν, μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα στο βωμό του κέρδους, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυστυχώς και πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες».

Σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι αυτός ο αγώνας «ακύρωσε την προπαγάνδα περί “παθογενειών” του “βαθέως κράτους”, αναδεικνύοντας ότι αυτό το βαθύ, σάπιο, εχθρικό για τον λαό και τη νεολαία αστικό κράτος, είναι όλο δικό τους και ας κάνουν -όποτε τους βολεύει- ότι δεν το ξέρουν».

Επισήμανε ότι «τόσο το περιεχόμενο των αιτημάτων, όσο και το στοιχείο της οργάνωσης, ήταν που έκανε πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να βρουν χώρο, για να χύσουν το δηλητήριό τους οι διάφορες ακροδεξιές-φασιστικές ομάδες, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν».

Κουτσούμπας: Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής
«Κι όμως», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας, αυτό δεν έχει εμποδίσει πολλά ΜΜΕ, φιλικά τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να λένε και να ξαναλένε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτών των δυνάμεων, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν τελικά πρόκειται για προειδοποίηση ή για επιδίωξη. Έχουν, μάλιστα, το θράσος να τις κατατάσσουν και στις αντισυστημικές δυνάμεις, όταν έχει αποδειχθεί τόσο ιστορικά, όσο και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι πρόκειται για τα καλύτερα μαντρόσκυλα του συστήματος, που δεν διστάζουν να διαπράξουν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα προκειμένου να το υπηρετήσουν.

Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τις σχέσεις αυτών των ομάδων με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, από την προσπάθεια του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη να βάλει “μπροστινό” του έναν πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταφέρει το κόμμα του να κατέβει στις εκλογές, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα; Δεν είναι αυτό, λοιπόν, που τους φοβίζει, ούτε και θα μπορούσε να είναι, αφού αυτοί οι ίδιοι άλλωστε το προμοτάρουν».

«Αυτό που πραγματικά φοβούνται, είναι η προοπτική, το χειροπιαστό πια ενδεχόμενο, ο θυμός και η αγανάκτηση της νεολαίας να μετουσιωθεί, με μαζικούς όρους, σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών τους. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες νεανικές αντισυστημικές, αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Κουτσούμπας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε μια λαϊκή διακυβέρνηση
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «οι θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που “καίνε” τη νεολαία, είναι πραγματικά ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπάρχει» ενώ «εκεί, που το έχουν απογειώσει, είναι με τη προσπάθειά τους να πείσουν, ότι θα ικανοποιήσουν την ανάγκη των νέων ανθρώπων για φθηνή και ποιοτική στέγη».

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα «αντιμετωπίζουν τους νέους και τις νέες σαν θεατές, σημειώνοντας «όμως, οι νέοι άνθρωποι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ξέρουν πολύ καλά, πως ό,τι μας επέτρεψε να χαμογελάσουμε τα τελευταία χρόνια, ό,τι κατακτήσαμε, όσες “ανάσες” καταφέραμε να πάρουμε, ήταν ακριβώς όταν η νέα γενιά βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο, με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστά».

έλος, στην ομιλία του ανέφερε: «Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το σύνθημά σας: Μόνοι τους και όλοι μας! Στις 10 Μάη, 1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική! Στις 21 Μάη όλοι μαζί, με την καρδιά και το μυαλό, για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου