Κλέβουν αυτοκίνητα με ένα κέρμα -Το νέο κόλπο των κλεφτών

Με ένα υπεράνω πάσης υποψίας νόμισμα, οι σπείρες αποκτούν πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος και αφαιρούν τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού και των επιβατών.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων, με τις σπείρες να εμπλουτίζουν συνεχώς τη «φαρέτρα» τους με νέες μεθόδους. Πολλές φορές, μάλιστα, οι αετονύχηδες δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουν ένα κοστοβόρο τεχνολογικό τέχνασμα, αλλά αρκούν κάποια καθημερινά αντικείμενα που είναι… υπεράνω πάσης υποψίας.

Ένα από αυτά είναι τα κέρματα, τα οποία έχουν γίνει «όπλο» στα χέρια των σπειρών προκειμένου να παραβιάζουν τις κλειδαριές των οχημάτων και να αποκτούν πρόσβαση στην καμπίνα τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, οι συμμορίες χρησιμοποιούν ένα νόμισμα το οποίο το τοποθετούν στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας του συνοδηγού ή των πίσω επιβατών. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το κεντρικό κλείδωμα, κλειδώνουν όλες οι πόρτες εκτός από αυτή στην οποία έχει τοποθετηθεί το κέρμα.

Μόλις ο οδηγός του οχήματος απομακρυνθεί από το όχημα, οι αετονύχηδες ανοίγουν απλά την πόρτα η οποία δεν έχει κλειδώσει και κάνουν… εύκολα τη δουλειά τους: Αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, ή προβαίνουν στην ολική κλοπή του.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το κόλπο χρησιμοποιείται κυρίως σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων, οι συμμορίες δεν κινούν τις υποψίες των υπόλοιπων οδηγών, μιας και το εύκολο άνοιγμα της πόρτας τους επιτρέπει να υποδυθούν τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου