Και οι Μητροπολίτες επιστρατεύτηκαν για να φρενάρουν το κόμμα Νίκη!


ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ

Απαγορεύεται να συμμετέχετε στις εκλογές

Ιερά εγκύκλιος με φόντο… το κόμμα «Νίκη»

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε σχέση με την συμπεριφορά ορισμένων ιερέων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Μετά τον «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί και τις παρεμβάσεις ακόμη και στελεχών της ΝΔ που κατηγορούσαν ιερείς για προσπάθεια «προσηλυτισμού» ψηφοφόρων στο κόμμα «Νϊκη» και μάλιστα εντός του χώρου των Ιερών Ναών ο Σεβασμιώτατος απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Στην οποία αναφέρει πως ο ιερέας δεν θα πρέπει να ασχολείται με την πολιτική και να «διατυμπανίζει» τα πιστεύω του, ανεξάρτητα με το ότι ως Ελλην πολίτης, φυσικό είναι να κάνει τις επιλογές του. Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να συστήσω δια μία εισέτι φοράν, το αυτονόητον. Ότι δηλαδή οι ιερείς πρέπει να αποφεύγουν την συμμετοχής τους σε κομματικές εκδηλώσεις, προεκλογικές δραστηριότητες και τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος.

Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ενωτικός. Είναι ρόλος και λόγος αγάπης. Ο Μητροπολίτης και ο κάθε ιερεύς αγαπά όλα του τα παιδιά και προσευχεται γι αυτά παρά τις όποιες επιλογές ή πολιτικές τους τοποθετήσεις. Βεβαίως οι ιερεύς ως ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις τις οποίες καταθέτει στην κάλπη κατά την [ωρα που ψηφίζει, ασκώντας δημοκρατικά το εκλογικό του δικαίωμα. Χρειάζεται λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τραυματίζουμε με τις άκριτες ενέργειές μας και τοποθετήσεις μας την ενότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε

. Εμείς είμεθα πάνω από όλα πνευματικοί πατέρες και πνευματικοί οδηγοί του ποίμνιού μας το οποίο ελευθέρως αποφασίζει υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού σχηματισμού. Οι εχθροί της Εκκλησίας καιροφυλακτούν να πλήξουν την ενότητα του Ιερού Κλήρου με τον Λαό έχοντας ως εφαλτήριο τις εν προκειμένω δικές μας τυχόν άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές.

Γι αυτό λοιπόν σας επισημαίνω την ανάγκη της προσοχής και την συνέσεως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά το προσεχές διάστημα ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις κληρικών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και εκθέτουν την Εκκλησία! Είμαι βέβαιος ότι οι συστάσεις μου αυτές ευρίσκουν το κατάλληλος, στις καρδιές σας, ώστε άπαντες να συνεχίσομεν την διακονία μας για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του Λαού με σύνεση, διάκριση και υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις»!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια ήταν και η εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, την περασμένη Κυριακή!

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου