Ιταλία / Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή ΛασκαρίδηΟι ιταλικές αρχές μετά από έφοδο στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας, δέσμευσαν 570 συσκευασίες με 850 κιλά κοκαΐνης αξίας 150 εκατ. ευρώ – Τι δήλωσε η Μελόνι

Κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές σε ελληνόκτητο πλοίο στη Βενετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tradewindsnews.com οι αρχές στη γειτονική χώρα μετά από έφοδο στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας, δέσμευσαν 850 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν τοποθετημένα σε 570 συσκευασίες, εντός των αγωγών εξαερισμού.

ADVERTISEMENT

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές στην Ιταλία δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη ενώ το φορτηγό – πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο στη Βενετία από το πρωί της Πέμπτης.

Σε σχετική δήλωση προχώρησε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι η οποία δήλωσε περήφανη για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη των διωκτικών αρχών. Η ίδια έκανε λόγο «απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το tradewindsnews επικαλούμενο τη Europol, αναφέρει ότι μόνο τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης πέρασαν από ευρωπαϊκά λιμάνια.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου