θρίλερ στην Τουρκία: Ερντογάν 49,52%, Κιλιτσντάρογλου 44,79 % στο 95,09% των ψήφων -Β’ γύρος στις 28 ΜαΐουΣε δύο εβδομάδες θα εκλεγεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας Σχεδόν 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους πήρε ο Κιλιτσντάρογλου από τον Ερντογάν 


Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να προηγείται του Κιλιτσντάρογλου, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης όμως να λέει ότι «είμαστε μπροστά», αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται!

Ο Ερντογάν προηγείται σταθερά έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται καθώς ενσωματώνονται οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας.

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Ανατροπή και στην Άγκυρα, μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου από τον ΕρντογάνΑνατροπή και στην Άγκυρα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις εκλογές στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή (με καταμετρημένο περίπου το 95% των ψήφων) ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει ποσοστό 46,71%, έναντι 46,52% του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εικόνα λίγο νωρίτερα στην περιφέρεια της τουρκικής πρωτεύουσας ήταν διαφορετική, καθώς ο Ερντογάν ήταν πρώτος. Πάντως, η μικρή διαφορά καθιστά ρευστό το τελικό αποτέλεσμα στην Άγκυρα.

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ο Κιλιτσντάρογλου είχε περάσει μπροστά και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτή την ώρα ο Ερντογάν έχει μειώσει τη διαφορά.


Ο Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι μπλοκάρει τις ψήφους τουΟ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για προσπάθεια να μπλοκάρει τις ψήφους του, στις τουρκικές εκλογές.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατήγγειλε την αντιπολίτευση για προσπάθεια κωλυσιεργίας λέγοντας ότι «μπλοκάρουν το σύστημα με αλλεπάλληλες ενστάσεις στα εκλογικά κέντρα όπου οι ψήφοι μας είναι σε υψηλά επίπεδα».

Συνέχισε λέγοντας: «Για παράδειγμα, υπάρχουν συνεχείς ενστάσεις σε 300 κάλπες στην Άγκυρα και 783 στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν κάλπες στις οποίες υπεβλήθησαν ενστάσεις 6 φορές, 11 φορές. Αυτό που εμποδίζεται είναι η βούληση της Τουρκίας. Δεν μπορείτε να το αποτρέψετε με ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τετελεσμένο γεγονός».

Ο Κιλιτσντάρογλου σημείωσε ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα». Κάλεσε επίσης τους οπαδούς του να μην εγκαταλείψουν τα εκλογικά κέντρα και τα εκλογικά τμήματα. «Είμαστε εδώ μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου