Η Δημοτική Αρχή Τίμησε τους Αγωνιστές της ΑντίστασηςΗ Δημοτική Αρχή, υπερασπιζόμενη την ιστορική αλήθεια, τίμησε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, σε μια εκδήλωση σεβασμού και μνήμης, τους Αγωνιστές της Αντίστασης που απαγχονίστηκαν εκεί, στις 9 Μαΐου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων και αντιστασιακούς ύμνους.


Στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Τσαπάρας, Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού (ΠΕΑΕΑ), ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», ο Θύμιος Δραγώτης από τη δημοτική παράταξη «Ανυπότακτη Πολιτεία».

Στεφάνια επίσης, κατέθεσαν, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, ο Φώτης Αραβαντινός, εκ μέρους της Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Παππάς, από το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Αχαΐας, για τις Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ.

Για τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πάτρας «Γρηγόριος Ε’», στεφάνι κατέθεσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γωγώ Καραλή, ενώ για τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, κατέθεσε ο Μιχάλης Τσοπανίδης και για τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «Πέτρινα Χρόνια – Ιστορική Μνήμη», ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Κολλιτσίδας.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου