Η δημοσκόπηση του Euractiv  ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα: Στο 0,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΜε τις Εκλογές να πλησιάζουν όλο και περισσότερο, φαίνεται πως ο δρόμος προς τις κάλπες, αλλά και η έξοδος από αυτές, θα έχουν σασπένς. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση του Euractiv που, σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία της αντλούνται από εταιρείες που έχουν δράση στο χρηματιστήριο Αθηνών «χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή και πιο κοστοβόρα μέθοδο, όπως τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, αλλά και τη χρήση ειδικών αλγορίθμων με τα ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων» εμφανίζει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 0,5% ή, ακόμα ακριβέστερα, στις 30.000 ψήφους.

Πιο αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 33,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 32,9%

ΠΑΣΟΚ: 9,02%

ΚΚΕ: 6,02%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,77%

ΜέΡΑ25: 3,72%

Σημειώνεται μάλιστα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ότι: «Οι Έλληνες ψηφίζουν στις 21 Μαΐου σε μία από τις πιο απρόβλεπτες εθνικές εκλογές των τελευταίων ετών, με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης να είναι αβέβαιος και τους κορυφαίους πολιτικούς να διαφωνούν για την αξιοπιστία των σημερινών δημοσκοπήσεων που ευνοούν τους κυβερνώντες συντηρητικούς».

Η παραπάνω δημοσκόπηση φυσικά, όπως προείπαμε, πάει κόντρα στις… ντόπιες δημοσκοπήσεις που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με 6 έως και 8 μονάδες μπροστά και τον ίδιο ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου