Η Δημοκρατία στην εξουσίαΟι μεγάλες συγκεντρώσεις και ο παλμός του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου φανερώνουν τη δίψα για αλλαγή

Ηχθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Σύνταγμα όχι μόνο έσπασε τη βουβαμάρα της προεκλογικής περιόδου, αλλά θύμισε κάτι από τα παλιά. Οι πολίτες της Αθήνας πήραν το νήμα από το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα: Την Κυριακή το βράδυ θα γραφτεί Ιστορία. Η δημοκρατική αλλαγή θα γίνει πράξη. Το άνοιγμα της κάλπης θα δώσει προοδευτική πλειοψηφία και θα φέρει το τέλος της χειρότερης Δεξιάς που βίωσε ο τόπος από το ’74 και μετά.

Απόψε η προεκλογική περίοδος ρίχνει αυλαία. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και ο παλμός του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου φανερώνουν τη δίψα για αλλαγή. Στο σύνθημα «ξέρουμε και μπορούμε» έρχεται να προστεθεί το «είμαστε αποφασισμένοι». Το φανέρωσε η άτεγκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του στο φάλτσο των προσωπικών απόψεων του Γ. Κατρούγκαλου. Τίποτα δεν θα θολώσει το σαφές και ξεκάθαρο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική διακυβέρνηση. Η μεσαία τάξη, που κατάντησε να ζει με τα κουπόνια του Μητσοτάκη, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι και την επιχείρησή της, που έχει χτυπηθεί δυο φορές από την κυβέρνηση της Ν.Δ, από το πρωί της Δευτέρας θα ζει καλύτερα. Θα στηριχθεί και θα ελαφρύνει. Όπως η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

ADVERTISEMENT

Η διαστρέβλωση και η χυδαία προπαγάνδα φανερώνουν φόβο μπροστά στην επερχόμενη ήττα. Δυο μέρες έμειναν. Καθένας και καθεμία να γίνουν πομποί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, του Συμβολαίου Αλλαγής, της μεγάλης δημοκρατικής νίκης. Καθένας και καθεμία να δώσουν το «παρών» στα εκλογικά τμήματα. Από το ξημέρωμα της 21ης Μαΐου έως το κλείσιμο της κάλπης. Ψήφο την ψήφο, πόρτα την πόρτα. Μέχρι την τελευταία ώρα. Ώστε το βράδυ της Κυριακής η Δημοκρατία να βρίσκεται ξανά στην εξουσία και ο λαός να ανταποκριθεί στο ραντεβού που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να γιορτάσει τη μεγάλη νίκη στο Σύνταγμα.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου