Η αντιπολίτευση ζητά αγορά του «Εσπερου»! 

Την αγορά του «Εσπερου» από τον νέο του ιδιοκτήτη εξέφρασε χθες το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας με πρόταση της αντιπολίτευσης, η οποία δεν στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή.

Η συζήτηση προκλήθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αγορά του κτιρίου από τον νέο ιδιοκτήτη του. Βέβαια, η αρχική εισήγηση του Πέτρου Ψωμά ήταν διαφορετική και κινήθηκε τόσο στο να δεσμευθεί η μελλοντική χρήση των χώρων του κτιρίου, επ’ ωφελεία της Πάτρας και των δημοτών της, αλλά και να παρουσιαστεί με στοιχεία ότι ο δήμαρχος γνώριζε την πρόταση Στεφανόπουλου για αγορά – αξιοποίηση του κτιρίου.

Στην πρότασή του ο κ. Ψωμάς, αφού ανέφερε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, κατέληξε προσδιορίζοντας τη χρήση γης, προτείνοντας στο ισόγειο να επιτρέπονται χρήσεις εμπορικής δραστηριότητας κατ’ αντιστοιχία των παλαιών χρήσεων, στους Α’ και Β’ ορόφους, να επιτρέπονται μόνο χρήσεις εκδηλώσεων και στο δώμα να επαναλειτουργήσει θερινός κινηματογράφος για την αναβίωση του «Εσπερου».

Παράλληλα, ο κ. Ψωμάς γνωστοποίησε ότι έχει στα χέρια του την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου για συμφωνία μεταξύ Στεφανόπουλου – Πελετίδη για την αγορά του «Εσπερου», η οποία εισήγηση κατά τον επικεφαλής του «σπιράλ» δείχνει ότι «κάτι άλλαξε» στη στάση του δημάρχου και δεν προχώρησε το αρχικό πλάνο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, αντέτεινε ότι η δημοτική αρχή μετατρέπει σε «χρυσάφι» τα «αποκαΐδια» της πόλης, φέρνοντας ως παραδείγματα την αξιοποίηση του πρώην Αρσακείου, της Εμπορικής Σχολής και άλλων κτιρίων. Οσον αφορά την πρότασή του, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, είπαν με λίγα λόγια να παραμείνει το κτίριο στον ιδιώτη που το έχει αγοράσει αλλά να του επιβληθούν συγκεκριμένες συνθήκες για την αξιοποίησή του.

Με παρέμβαση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, διαμορφώθηκε η τελική πρόταση της αντιπολίτευσης που υπερψηφίστηκε με 20 ψήφους και λέει ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να αγοράσει το ακίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη και στη συνέχεια θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου