ΕΦΚΑ / Καταγγέλλουν διευθύντρια ότι ζήτησε λίστα με όσους είναι στον σύλλογο εργαζομένων

πάλληλος του ΕΦΚΑ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία και απειλείται με πειθαρχική δίωξη – Παρέμβαση από το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ήθη που θυμίζουν άλλες εποχές φέρνουν οι «άριστοι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με καταγγελία, διευθύντρια τοπικού καταστήματος του ΕΦΚΑ ζήτησε εγγράφως ονομαστική κατάσταση με τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην Διεύθυνση της και ταυτόχρονα είναι μέλη του τοπικού συλλόγου εργαζομένων,

Ο συνδικαλιστής υπάλληλος του ΕΦΚΑ που προχώρησε στην καταγγελία αφού αρνήθηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση επισημαίνει ότι η διευθύντρια δεν έδωσε κάποια εξήγηση ούτε αιτιολογία που να δικαιολογεί την εν λόγω εντολή.

Advertisement

Ο ίδιος μάλιστα έλαβε έγγραφο, με το οποίο απειλείται με πειθαρχική δίωξη, με την αιτιολογία ότι η μη χορήγηση των στοιχείων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και δυσχεραίνει το έργο της Διεύθυνσης, παραβιάζοντας την «εύρυθμη» λειτουργία της υπηρεσίας.

Μετά από όλα αυτά, το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί άμεσες απαντήσεις από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ σχετικά με το εάν τα υπηρεσιακά έγγραφα που φέρουν την σφραγίδα της υπηρεσίας «τελούν υπό την ανοχή και την ενθάρρυνσης τους. Αν όχι, σε τι ενέργειες έχουν προβεί ή θα προβούν, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Δυστυχώς, στον ΕΦΚΑ του κ. Χατζηδάκη και των “άριστων” golden boys φαίνεται ότι εισάγονται “νέα” ήθη και έθιμα, τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές.

Σύμφωνα με καταγγελία συνδικαλιστή υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, Διευθύντρια τοπικού καταστήματος, τον διέταξε εγγράφως να της αναφέρει με ονομαστική κατάσταση (!) ποιοι από τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην Διεύθυνση της είναι μέλη του τοπικού Συλλόγου, χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ή αιτιολογία που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη εντολή.

Μετά την -απόλυτα δικαιολογημένη- άρνησή του για τη χορήγηση των στοιχείων, ακολουθεί ένα πρωτοφανές υπηρεσιακό έγγραφο, με το οποίο ο υπάλληλος απειλείται με πειθαρχική δίωξη, με την αιτιολογία ότι η μη χορήγηση των στοιχείων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και δυσχεραίνει το έργο της Διεύθυνσης, παραβιάζοντας την “εύρυθμη” λειτουργία της υπηρεσίας!

Επειδή όπως φαίνεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και του “επιτελικού κράτους” τείνει να παρασύρει και τη συνολική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης,  απαιτούμε από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ άμεσες απαντήσεις εάν τέτοια υπηρεσιακά έγγραφα που φέρουν την σφραγίδα της υπηρεσίας τελούν υπό την ανοχή και την ενθάρρυνσης τους και αν όχι, σε τι ενέργειες έχουν προβεί ή θα προβούν, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου