ΕΠΣ Αχαΐας Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου: “Δεν σας γυρίσαμε την πλάτη, αλλά σας βοηθήσαμε υπέρμετρα”


Ο υπεύθυνος της επιτροπής Ενωσιακών γηπέδων και μέλος της διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας, Βασίλης Βουκελάτος με επιστολή του , απάντησε στην δήλωση του προέδρου του Άρη Πατρών, Άρη Ρούσσου, 


Φίλε Άρη έχεις δίκιο.

Απέτυχε η επιτροπή Ενωσιακών γηπέδων και εγώ προσωπικά που είμαι Υπεύθυνος.

Αποτύχαμε γιατί στην αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς,
Από τις 4 προπονητικές ώρες που ζητήσατε και διακαιούσαστε στην αντρική ομάδα, σας δώσαμε 5 και 6 ώρες.
Αποτύχαμε γιατί από την μία (1) προπονητική ώρα που ζητήσατε για την γυναικεία ομάδα και μάλιστα χωρίς έδρα για τους αγώνες, σας δώσαμε 2, μετά 3 και τελικά 4 προπονητικές ώρες ΚΑΙ ΕΔΡΑ για όλα τα παιχνίδια
Αποτύχαμε γιατί ενώ συμφωνήσαμε για τις ακαδημίες σας μόνο για νέους ή παίδες (κ16-κ19) 2 ή 3 προπονητικές ώρες (15:00-16:30), ανάλογα με τους αγώνες της Μικτής, σας δώσαμε 5 ώρες και μάλιστα για μικρά παιδάκια σε ώρες 18:00-19:30 μαζί με άντρες!!
Αποτύχαμε γιατί σας παραχωρήσαμε δικό σας δωμάτιο για αποθήκευση των υλικών σας στο γήπεδο.
Αποτύχαμε γιατί δεν χαρίσατε εσείς αλλά και καμία ομάδα που χρησιμοποιεί τα Ενωσιακά γήπεδα ούτε ένα ευρώ.


Μόνος σας προσφερθήκατε όταν είχαμε στρώσει τον τάπητα στο τέλος του 2021 (και μάλιστα ήρθατε στο γραφείο στην Ένωση), όταν δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο μας, να μας πληρώσετε την χαλαζιακή άμμο και μας δώσατε 4.000 ευρώ ώστε να τελειώσει το γήπεδο και να ξεκινήσει τη λειτουργία του και να μπείτε τελικά στις 17/1/2022. ΟΧΙ δωρεάν αλλά ανταποδοτικά με τη χρήση σας στο γήπεδο.
Θα θυμάστε ότι εμείς τότε χρεωθήκαμε ακόμη 15.000 ευρώ για την προμήθεια του καουτσούκ, ώστε να σας εξυπηρετήσουμε.


Θα θυμάστε επίσης ότι στο κάλεσμα στην αρχή αυτής της ποδοσφαιρικής χρονιάς (στη συνάντηση του Σεπτεβρίου), που ζητήσαμε να βοηθήσουν οικονομικά οι μεγάλες ομάδες, για να βάλουμε 3 φώτα σε κάθε πυλώνα για να μπορούν να προπονούνται και να χωρέσουν όλες οι ομάδες. Εσείς τότε παρ’ ότι είχατε την πρόθεση ΔΕΝ βοηθήσατε. Η προμήθεια των καλωδίων έγινε από το ΠΑΤΡΑΙ (4.700 ευρώ) και από τον ΕΘΝΙΚΟ (2.000 ευρώ). ΟΧΙ δωρεάν αλλά ανταποδοτικά με τη χρήση του γηπέδου. Το συνολικό κόστος του ηλεκτροφωτισμού κόστισε 12.000 ευρώ για 6 φώτα σε κάθε πυλώνα (και για αγώνες) και το υπόλοιπο καλύφθηκε από την Ένωση.

Το συμπέρασμα είναι, ότι όχι μόνο δεν σας γυρίσαμε την πλάτη, αλλά σας βοηθήσαμε υπέρμετρα.
Καμία υποχρέωση δική μας δεν πληρώσατε, αφού εμείς χρεωθήκαμε περισσότερο για να εξυπηρετηθείτε.
Καμία εξασφάλιση χορηγιών και δωρεάν εξοπλισμού και κανένα υπέρογκο νοίκι, αφού πληρώνετε το ίδιο με τον Ολυμπιακό, τον Πάοκ, την Αρόη και τα Ψηλαλώνια.


Η Ένωση ΔΕΝ απέτυχε. Έφτιαξε ένα στολίδι γήπεδο για την Πάτρα και για τις ομάδες της περιοχής. Το συνολικό κόστος του ξεπέρασε τις 160.000 ευρώ. Η μόνες οικονομικές βοήθειες ήταν από την ΕΠΟ (40.000) με παρέμβαση του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλειάδη και από τον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΩΝ (47.000). Από το ταμείο της Ένωσης 50.000 και 23.000 οφείλονται ακόμη.

Υ, Γ. proka¨: Το ερώτημα για τον κ. Βουκελάτο, είναι εάν τα όσα αναφέρει σχετικά με την υπέρμετρη βοήθεια που έτυχε ο Άρης Πατρών, η ΕΠΣ την έδειξε και για τα υπόλοιπα σωματεία. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια απάντηση και για αυτό.

Ποια ήταν η ανακοίνωση του Προέδρου του Άρη Πατρών, για την Ε,Π,Σ, Αχαΐας

“Αποτύχαμε με στύλ…” – Ο απολογισμός του προέδρου του Άρη Πατρών


«Αποτύχαμε με στυλ…»

Έχοντας ο χρόνος περάσει λιγάκι ώστε να καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα και όσα μας πρόσφερε η χρονιά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για όσα συνέβησαν φέτος. Θα ξεκινήσω τον απολογισμό μου λέγοντας πως αποτύχαμε, αλλά αποτύχαμε με… στυλ. Σε μια χρονιά που κάναμε πολλά και πετύχαμε ακόμη περισσότερα, δυστυχώς αποτύχαμε. Και αποτύχαμε ΟΛΟΙ μας!!! Αποτύχαμε και Πετύχαμε!

Πετύχαμε στο να δημιουργήσουμε μια ομάδα γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία μας, που μέσα σε 8 μήνες κατέκτησε το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στην Γ’ Εθνική και την άνοδο στην Β’ Εθνική, στην παρθενική της συμμετοχή σε επίσημο πρωτάθλημα της χώρας.

Πετύχαμε στην αναβίωση των ακαδημιών μας (σε άριστη συνεργασία με τον Αχαϊκό και τον Γιάννη Ψαρρά) και τα 180 παιδάκια (!) στα τμήματα μας ήταν ένας στόχος που δεν φανταζόμασταν.


Πετύχαμε κάθε ματς να είναι γιορτή εντός και εκτός έδρας. Γεμίσαμε τα Προσφυγικά όχι μία, αλλά δύο φορές, και οι 2500 κόσμου με Παναιγιάλειο και Πανμοβριακό τα λένε όλα αυτοί, χωρίς να χρειάζεται εμείς να πούμε κάτι.

Πετύχαμε τιμώντας παλιούς παίκτες της ομάδας, «επιστρέφοντας» στο ελάχιστο από αυτά που όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν φορώντας την φανέλα του Άρη Πατρών.

Πετύχαμε να ξανακάνουμε την Πλ. Ελευθερίας «κέντρο» του πατραϊκού ποδοσφαίρου, αφού η γειτονιά περίμενε πως και πως για το επόμενο ματς του Άρη, για την επόμενη ευκαιρία να έρθει στο γήπεδο, ξαναβάζοντας στις ζωές όλων το ποδόσφαιρο που για 10 και πλέον χρόνια είχε χαθεί.

Όμως παρά τα τόσα πολλά, αποτύχαμε…

Αποτύχαμε σαν Άρης Πατρών που αν και 1οι για 8 μήνες, στα κρίσιμα ματς δεν καταφέραμε να δείξουμε την αξία μας και αποκλειστήκαμε σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Αποτύχαμε σαν Άρης Πατρών που ενώ παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει δει η πόλη και ο Νομός τελευταία, γκρεμίσαμε τα πάντα σε 1 εβδομάδα. Μαζί με μας όμως..αποτύχαμε κ εσείς..

Αποτύχατε σαν επιτροπή διαιτησίας που με την συμπεριφορά σας τον τελευταίο μήνα, δημιουργήσατε κλίμα εναντίον μας και στο τέλος μετά την δήθεν βοήθεια σας -την οποία ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ-, μας «δικάσατε» με διαιτησίες από μη αξιολογημένους διαιτητές.

Αποτύχατε σαν Ένωση που μας αντιμετωπίσατε σαν… πορτοφόλι και μόνο. Καλοί στο να πληρώνουμε τις δικές σας υποχρεώσεις (βλ. γήπεδο Προσφυγικών), ιδανικά θύματα για το συμφέρον σας (π.χ. εξασφάλιση χορηγιών, δωρεάν εξοπλισμό, κ.α.), υπέρογκο νοίκι για το γήπεδο και απαιτήσεις εξωπραγματικές, αλλά ταυτόχρονα γυρνώντας μας την πλάτη όπου χρειάστηκε (σε άνδρες, γυναίκες και ακαδημίες). Και αυτό δεν το ξεχνάμε.

Αποτύχατε σαν Πάτρα που την συνολική επένδυση του Άρη την αντιμετωπίσατε με τον γνωστό «κομπλεξισμό» του «να ψοφήσει η Κατσίκα του γείτονα». Που σε χρόνια ζοφερά για το Πατραϊκό ποδόσφαιρο, χωρίς καμία ομάδα στη Γ’ Εθνική, ενωθήκατε όλοι εναντίον μας. Στα κρυφά, γιατί στα φανερά η πλειοψηφία σας έτρεχε να γλύψει λίγο από το κόκκαλο και παραμόνευε στις σκιές για την πρώτη απώλεια, για την πρώτη γκέλα.

Εμείς αποτύχαμε. Και κάνουμε τον απολογισμό μας. Στόχος μας να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στα επόμενα χρόνια. Στη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες για εμάς, θα γίνει μια νέα προσπάθεια.

Θα κλείσω με το παρακάτω: «Θα το σκαρφαλώσω αυτό το βουνό. Μου λένε πως είναι υπερβολικά ψηλό, ανηφορικό, βραχώδες… Θα το σκαρφαλώσω… Θα με δείτε να χαιρετάω από την κορυφή ή θα με βρείτε νεκρό από την προσπάθεια…»

ΥΓ: Καλούμε άπαντες στην απολογιστική Γ.Σ. του σωματείου μας στις 17 Ιουνίου. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι και περιμένουμε την κριτική σας για φέτος, για να εντοπίσουμε το παραμικρό λάθος, το οτιδήποτε μπορεί να μην πήγε σωστά. Σας καλούμε να έρθετε στην οικογένεια μας και να εγγραφείτε μέλη, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον Άρη Πατρών.

Άρης Ρούσσος
Πρόεδρος Α.Σ.Π. Άρης Πατρών

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου