Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος για τη Λευκάδα

Οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα.

Στους οδηγούς παραδόθηκε Μεγάλη Τετάρτη, ένα σημαντικό έργο που διευκολύνει την πρόσβαση στη Λευκάδα και δίνει νέα τουριστική και οικονομική ώθηση στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τον δρόμο Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ. ο οποίος κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

To έργο είχε κόστος 48,1 εκατ. ευρώ, με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ (με ποσοστό έκπτωσης 51%), και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 όταν υπεγράφη η σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αναθέτουσα αρχή).

Παράλληλα, προχωρά και το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ. ενώ προχωρά και η εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. που θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου