Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας : Όχι σε δακτύλιο!Κάθετα αντίθετος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, απέναντι στην πρόταση της Τροχαίας να εφαρμοστεί δακτύλιος στο κέντρο της πόλης.

«Η πρόταση θεωρείται ανεδαφική, σε μια πόλη σαν την Πάτρα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος και εξηγεί: «Ο δακτύλιος δεν πρόκειται να γίνει με τις δεδομένες συνθήκες. Άς περιμένουν τις πεζοδρομήσεις και τις αντιδρομήσεις, που  θα αλλάξουν τον χαρακτήρα της πόλης. Μέχρι εκείνη την ώρα, ας κάνει η Τροχαία πιο αυστηρούς τους ελέγχους».

Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργεί το κυκλοφοριακό, στους εμπόρους; «Είναι τεράστια τα προβλήματα. Το κυκλοφοριακό αποθαρρύνει όποιον θέλει να έρθει στο κέντρο να ψωνίσει. Το θέμα δεν είναι το ότι παρκάρεις ένα λεπτό και να μπεις να ψωνίσεις, αλλά ότι δημιουργούνται τεράστιες ουρές.


Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται έχει ως συνέπεια να στέλνει τον κόσμο στα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές που βρίσκονται περιφερειακά της πόλης. Στο κέντρο έρχονται πια μόνο για τις έκτακτες ανάγκες. Στο κέντρο κινείται μόνο ο κόσμος που δουλεύει και ζει εδώ».


Σε ό, τι αφορά τα διπλοπαρκαρίσματα, ο κ. Ζαφειρόπουλος, επισημαίνει: «Έχουμε γίνει μάρτυρες, πάρα πολλές φορές, την ώρα που περνάει η Τροχαία να σηκώνονται από τα καφέ και να παίρνουν το αυτοκίνητο και να φεύγουν. Απολαμβάνουν τον καφέ τους, διπλοπαρκαρισμένοι.

 Εμείς ως Εμπορικός, δεν τους θέλουμε αυτούς μέσα στο κέντρο, μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και απασχολούν και την Τροχαία. Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτούς που μπορεί να σταματήσουν για ένα λεπτό, πχ να κατέβει ένας ηλικιωμένος να πάει στο γιατρό, είμαστε αντίθετοι με αυτούς που διπλοπαρκάρουν χωρίς λόγο και χωρίς ουσία».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου