Εκλογές 2023 / Υπηρεσιακή κυβέρνηση με σφραγίδα Μητσοτάκη – Ποιοι υπουργοί είναι στο περιβάλλον τουΠοιο υπουργείο ανέλαβε στενός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ – Ποιες είναι οι δύο υπουργοί που βρίσκονται στον κύκλο προσώπων εμπιστοσύνης του Κυρ. Μητσοτάκη

Ησύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που ορκίστηκε σήμερα Παρασκευή για να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, απηχεί το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Πελαγίδη, που έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, όπως επίσης της υπηρεσιακής υπουργού Τουρισμού Ιωάννας Δρέττα και της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας Αναστασίας Κοτανίδου, που ανήκουν και οι δύο στον κύκλο των προσώπων εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ADVERTISEMENT

Επίσης, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ευάγγελος Τουρνάς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του ίδιου υπουργείου, ενώ υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας ανέλαβε ο αποπεμφθείς αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι χρέη υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε ο αντιστράτηγος και πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, παρά το γεγονός ότι – όπως έχει επιβεβαιωθεί και από την ΑΔΑΕ – είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.


 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου