Εκλογές 2023 / Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα στις 17:00Το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανασυγκρότηση ενόψει της προεκλογικής περιόδου για τις δεύτερες κάλπες στο επίκεντρο των εργασιών

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον απολογισμό του «οδυνηρού» όπως το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελέσματος της Κυριακής και για τη μάχη της 25ης Ιουνίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93).

ADVERTISEMENT

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στις 17:00.

Επισημαίνεται ότι χθες με διευρυμένη σύνθεση στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος τονίστηκε από όλες τις πλευρές πως όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπούν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η επόμενη μάχη και άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα τη δώσουν με αυταπάρνηση, με σαφή προσανατολισμό και χωρίς διάθεση εσωστρέφειας.

Στόχος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι αφενός να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αποτίμηση των αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων, αφετέρου για να συζητηθούν οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να δοθεί η επερχόμενη εκλογική μάχη με σκοπό την ανάκτηση χαμένου εδάφους.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες και οι ήττες μόνο έναν, υπογραμμίζοντας ότι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε συγγνώμη από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και να δώσουμε και μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση. Αυτό είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου