Εκλογές 2023: Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο Δ. Κουτσούμπας -Ποιος μπαίνει Βουλή και ποιος μένει εκτός από το ΚΚΕ

Την έδρα της Φθιώτιδας κρατά ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τις 26 που κέρδισε το ΚΚΕ μέσω των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 21 Μαΐου

.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Με το που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, φάνταζε δεδομένο ότι ο κ. Κουτσούμπας θα κρατούσε την έδρα του ΚΚΕ από τον τόπο καταγωγής του. Και για σημειολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους ουσίας.

Άλλωστε, ήταν πολύ δύσκολο να μείνει εκτός του επόμενου Κοινοβουλίου ο Γιάννης Δελής που βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας τη δεύτερη θέση σε σταυρούς κατέλαβε η Έρη Ρίτσου, κόρη του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, πίσω από την Αφροδίτη Κτενά που προτίμησαν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Όσο για τον υποψήφιο που μένει εκτός, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς στη Φθιώτιδα, πρόκειται για τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.Εκλογές 2023: Οι 26 βουλευτές του ΚΚΕ -13 νέα πρόσωπα, μόνο 2 που εκτός από την προηγούμενη Βουλή
Συνεπώς, πλέον σχηματίζεται και η εικόνα με τους 26 βουλευτές του ΚΚΕ, όπως αυτοί προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όντας 11 περισσότεροι σε σχέση με αυτούς του 2019.

Έτσι, 13 νέα πρόσωπα αποτελούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ενώ από την προηγούμενη Βουλή εκτός έχουν μείνει μόνο η Αλέκα Παπαρήγα, που δεν ήταν υποψήφια σε αυτές τις εκλογές, αλλά και η Μαρία Κομνηνάκα στη Λέσβο, όπου το ΚΚΕ δεν κατάφερε να πάρει έδρα, την οποία πήρε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με μικρή διαφορά.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Κουτσούμπας (γ.γ. -Φθιώτιδα)
Θανάσης Παφίλης (επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας)
Λιάνα Κανέλη (Α’ Αθήνας)
Αφροδίτη Κτενά (Βόρειος Τομέας Αθηνών)
Έρη Ρίτσου (Βόρειος Τομέας Αθηνών)
Βιβή Δάγκα (Δυτικός Τομέας Αθηνών)
Γιώργος Πέρρος (Δυτικός Τομέας Αθηνών)
Σεμίνα Διγενή (Νότιος Τομέας Αθηνών)
Χρήστος Κατσώτης (Νότιος Τομέας Αθηνών)
Νίκος Αμπατιέλος (Α’ Πειραιώς)
Διαμάντω Μανωλάκου (Β’ Πειραιώς)
Γιάννης Γκιόκας (Ανατολική Αττική)
Χρήστος Τσοκάνης (Δυτική Αττική)
Νίκος Παπαναστάσης (Αιτωλοακαρνανία)
Νίκος Καραθανασόπουλος (Αχαΐα)
Γιώργος Μαρίνος (Εύβοια)
Μανώλης Συντυχάκης (Ηράκλειο)
Γιάννης Δελής (Α’ Θεσσαλονίκης)
Λεωνίδας Στολτίδης (Β’ Θεσσαλονίκης)
Πάκος Έξαρχος (Ιωάννινα)
Τίνα Κουζιάκη (Κοζάνη)
Γιώργος Λαμπρούλης (Λάρισα)
Κώστας Μεταξάς (Μαγνησία)
Νίκος Κουτουμάνος (Μεσσηνία)
Αχιλλέας Κανταρτζής (Τρίκαλα)
Αλέξανδρος Μαρινάκης (Χανιά)

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου