Εκλογές 2023: Ποιο κανάλι επέλεξαν οι τηλεθεατές για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματαΣτη «μάχη» της ενημέρωσης ρίχτηκαν εχθές οι τηλεοπτικοί σταθμοί, με τις εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε εκπομπές και πάνελς.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 21/5 όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξένησαν ενημερωτικές εκπομπές με άξονα την εκλογική αναμέτρηση που ανέδειξε μεγάλο νικητή τη Νέα Δημοκρατία, σε έναν ιστορικό θρίαμβο, με την Ελλάδα να βάφεται «μπλε».

Η αγωνία κορυφώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και εν αναμονή του πρώτου exit poll, με τα κανάλια να δίνουν «μάχη» για την τηλεθέαση.

Εκλογές 2023: Νικητής στην τηλεθέαση το Mega


Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, μεταξύ 19.00 και 19.30, το χρονικό διάστημα δηλαδή που παρουσιάστηκε το πρώτο exit poll, το Mega κατάφερε να επικρατήσει στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, καταγράφοντας, μάλιστα, μεγάλη διαφορά από τον Alpha που ακολούθησε.

Αναλυτικά τα ποσοστά τηλεθέασης ανά κανάλι στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Mega – 17,9%
Alpha – 13,9%
ΑΝΤ1 – 12,1%
ΣΚΑΙ – 10,6%
ΕΡΤ1 – 7%
Star – 5,7%
Open – 4,4%


ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Mega – 16,4%
ΣΚΑΙ – 15,3%
ΑΝΤ1 – 14,8%
Alpha – 13,5%
ΕΡΤ1 – 8%


Star – 4,9%
Open – 4,4%

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου