Εκλογές 2023 / Αντάρτης 99 ετών καλεί Κουτσούμπα και Παφίλη να συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα«Η τυχόν άρνησή σας θα οδηγήσει στη συνέχιση της δικτατορίας του Μητσοτάκη» τονίζει ο αγωνιστής της Αντίστασης

Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον βουλευτή του κόμματος Θανάση Παφίλη, απέστειλε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο 99χρονος αντάρτης Θανάσης Κλειτσάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται στην ιστορία της οικογένειάς του στη Φθιώτιδα, όπου πέντε αδέλφια και ένας πρώτος ξάδελφος εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση, όλοι τους μέλη του ΚΚΕ.

φού περιγράφει αναλυτικά σε ποιον τομέα της αντίστασης ήταν ο καθένας, γράφει ότι ο ίδιος σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στη νεολαία ΕΠΟΝ, ακολούθησε τον Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία με την απελευθέρωση και μπήκε στην πολιτοφυλακή, ενώ με την επιστράτευση του Ζαχαριάδη, επιστρατεύθηκε και ο ίδιος και τον έβαλαν στην ομάδα του Κέντρου Πληροφοριών Ρούμελης.

«Τον Οκτώβριο του 1949 με βρήκε ο λοχαγός Σπύρος Παφίλης, πατέρας του Θανάση, ήρθαμε στη Μερκάδα και παραδοθήκαμε στον στρατό. Εκεί υπηρέτησα 2,5 χρόνια» αναφέρει.

«Ο αγώνας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έφτασε στο 90%. Ο Άρης Βελουχιώτης δεν εισακούστηκε από την ηγεσία του κόμματος. Τον ανάγκασαν να αυτοκτονήσει. Η ηγεσία μας πούλησε τον αγώνα στους Εγγλέζους και στους φασίστες» συνεχίζει. «Τώρα ερχόμαστε στον Ζαχαριάδη. Έδωσε την εντολή για επιστράτευση, λόγω της οποίας σκοτώθηκαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι» προσθέτει.

«Η Ιστορία έδειξε ότι τέτοιες αποφάσεις είχαν τραγικά αποτελέσματα. Εγώ αποτελώ ένα δείγμα της δύναμης των ανταρτών. Ένα μικρό δείγμα. Αντιπροσωπεύω όμως όλους αυτούς που χάθηκαν άδικα. Για τον λόγο αυτό αντλώ τη δύναμη να συμβουλέψω τους συντρόφους του ΚΚΕ να συμφιλιωθούν με τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο πολεμάτε όλοι. Η τυχόν άρνησή σας θα οδηγήσει στη συνέχιση της δικτατορίας του Μητσοτάκη» υπογραμμίζει.Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου