Εκλογές στην Τουρκία: Εκλεισαν οι κάλπες, ο Ερντογάν έτοιμος για άλλα πέντε χρόνια στην εξουσίαΟι κάλπες έκλεισαν στην Τουρκία για τον β΄γύρο των προεδρικών τουρκικών εκλογών που κρίνουν ποιος θα έχει στα χέρια το τιμόνι της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια με αδιαφιλονίκητο φαβορί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να περιμένει με αγωνία να μάθει αν οι λιγοστές ελπίδες του και οι προσπάθειές του εδώ και 13 χρόνια να ανατρέψει τον Τούρκο πρόεδρο απέδωσαν καρπούς.


Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να έχει ξεκινήσει, καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα παίζουν οι αναποφάσιστοι, εκείνοι που υποστήριξαν τον ηττημένο του πρώτου γύρου, τον εθνικιστή ακροδεξιό Σινάν Ογάν και εκείνοι που απείχαν από τις κάλπες στις 14 Μαϊου.

Μπροστά ο Ερντογάν me 52,4% έναντι 47,5% του Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα με άτυπο exit pollΤο CHP κατήγγειλε επίθεση σε εκλογικούς παρατηρητές
Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα ασφάλειας σχετικά με την εκλογική διαδιακασία, μιλώντας για «γιορτή της δημοκρατίας». Ωστόσο, o αναπληρωτής επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκούρ Οζέλ, κατήγγειλε επίθεση σε εκλογικούς παρατηρητές.


Ο Οζέλ ανέφερε στο Twitter ότι οι εκλογικοί παρατηρητές του CHP σε ένα χωριό της νοτιοανατολικής τουρκικής επαρχίας Σανλιούρφα ξυλοκοπήθηκαν και τους έσπασαν τα τηλέφωνά τους μετά από αντίρρηση για παρατυπίες στις εκλογές. Ο ίδιος είπε ότι ο βουλευτής του CHP Αλί Σεκέρ βρισκόταν στο σημείο και προέτρεψε τις Αρχές να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εκλογών.

Νωρίτερα τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο


Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή απαγορεύει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων έως τις 21:00 τοπική ώρα, αλλά όπως και στον α’ γύρο, αναμένεται να άρει την απαγόρευση μετάδοσης και τα αποτελέσματα να γίνουν γνωστά νωρίτερα.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου