Ειρήνη Αγαπηδάκη / Όταν η επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ έβριζε αισχρά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. ΤσίπραΤα διαπιστευτήρια που έχει δώσει η πρώην εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και νυν γενική γραμματέας δημόσιας υγείας

Ως κάτι καινούργιο και διαφορετικό θέλησε να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε να επιβραβεύσει μέσα από την συμμετοχή σ’ αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για την δουλειά τους και όχι πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας.

Έτσι, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έβαλε την Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώην εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και νυν γενική γραμματέας δημόσιας υγείας.

Πριν αναλάβει, ωστόσο, θέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε αφήσει το αποτύπωμά της με τις πρωτοφανείς υβριστικές – εμπρηστικές αναρτήσεις της, κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι» έγραφε το 2016 στα social media. «Τσίπρα εμείς θέλαμε να φύγετε με εκλογές, εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού» σημείωνε επίσης,  ενώ είχε αποκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα «εγκληματικά ανήθικο».


Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε μετακινηθεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, που διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μαξίμου ότι είναι ο παραλήπτης της λίστας Τσιόδρα – Λύτρα. 

Πιο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την είχε τοποθετήσει εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Στην Ειδική Γραμματεία για τα ασυνόδευτα ανήλικα, όπου εφαρμόστηκαν οι προσφιλείς τακτικές του επιτελικού κράτους, είτε στελεχώνοντας την με ημέτερους μετακλητούς, είτε αναθέτοντας τον χειρισμό των ασυνόδευτων ανήλικων σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου