Δ. Κουτσούμπας: Τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα δεν είναι μια εκκρεμότητα που κλείνει με νομοθετικές ρυθμίσεις (Βίντεο)

«Αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται τελικά και ουσιαστικά από τον ίδιο το λαό, από το κίνημα του», υπογράμμισε

«Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί πραγματική εγγύηση για την ανάπτυξη μαζικών, ουσιαστικών, αποφασιστικών αγώνων για την υπεράσπιση του λαού έξω και μέσα στη Βουλή», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

«Συνηθίζεται όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τις εκλογές, να κλείνουν τις εκκρεμότητες τους. Προφανώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αυτό τον χαρακτήρα άλλωστε έχει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών», είπε στην αρχή της τοποθέτησης του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως πρέπει «να ασχοληθούμε με τις πραγματικές εκκρεμότητες». Εστίασε στην τροπολογία  που προβλέπει την καταβολή έκτακτου οικονομικού επιδόματος στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, καθώς και στην τροπολογία του ΚΚΕ που δίνει την δυνατότητα στους εποχικούς εργαζόμενους του τουρισμού να ψηφίσουν στον τόπο που εργάζονται. 

Υπενθύμισε επίσης πως αυτή την τετραετία, το ΚΚΕ κατέθεσε δεκάδες προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, απαριθμώντας τις κυριότερες από αυτές.  Όπως είπε, όλες τις απέρριψε η κυβέρνηση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν τις στήριξαν γιατί συγκλίνουν στα κρίσιμα ζητήματα. Συμπλήρωσε δε πως αυτές οι συγκλίσεις αποτυπώνονται και στα ψηφοδέλτια που ανακοινώνουν αυτά τα κόμματα. 

«Η δράση των φασιστικών, ναζιστικών εγκληματικών μορφωμάτων, με όποιο μανδύα και αν αυτά εμφανίζονται, δεν είναι απλά μια εκκρεμότητα που κλείνει με νομοθετικές ρυθμίσεις, και μάλιστα γενικευμένα αντιδραστικές και επικίνδυνες για το δρόμο που ανοίγουν, στεγάζοντας από την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, μέχρι την ποινικοποίηση εργατικών – λαϊκών αγώνων, ριζοσπαστικών, προοδευτικών κομμάτων όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ», σημείωσε, αναφερόμενος στην τροπολογία που υποτίθεται βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. «Αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται τελικά και ουσιαστικά από τον ίδιο το λαό, από το κίνημα του, ο οποίος μπορεί πραγματικά με τη δράση του να τα στείλει στον αγύριστο σημαδεύοντας πρώτα απ’ όλα το σάπιο σύστημα που τα γεννά», πρόσθεσε. 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου