Δραματικές εξελίξεις στον Άρειο Πάγο

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεσή που έχει ξεσπάσει αφότου εξέδωσε ανακοίνωσή του για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων , μεταξύ των οποίων και αυτού που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραιτήθηκε και η «σκυτάλη» του Τμήματος περνά στην αρχαιότερη αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου . Η ανώτατη δικαστική λειτουργός θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν τη νομιμότητα ή όχι της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του κ.Τζανερίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Σημειωτέον, ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου