Δημοσκόπηση Prorata: Με 4% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι ΚασιδιάρηΜε 4 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για λογαριασμό του Attica TV.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου,  το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 4 μονάδες, συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ (28,5 και 26% οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση).


Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,5%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜΕΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%, ενώ μειωμένα κατά μισή μονάδα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (3%).

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με όσους κινούνται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου να φθάνουν το 10,5%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκλογική στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς στο ερώτημα τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του συγκεκριμένου σχήματος, μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) κατευθύνεται προς το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.


Η έρευνα της PRORATA για το ATTICA TV καταγράφει και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την εκλογική τους συμπεριφορά, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%). Η δεύτερη εκλογή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φαίνεται να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση φαίνεται να παραμένουν εκτός Βουλής (2,5%).

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου