Δημοσκόπηση: Η εικόνα στις 13 περιφέρειες – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις θητείες των περιφερειαρχών \ Καμπανάκι για Φαρμάκη


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Good Affairs για το έργο των 13 περιφερειαρχών αλλά και για τα μεγαλύτερα προβλήματα


Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη
θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.


Τα στοιχεία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ικανοποιημένοι είναι οι περισσότεροι πολίτες από τη θητεία του νυν περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη. Το 46,2% κρίνει καλή ή πολύ καλή τη θητεία του και το 37,3% κακή ή πολύ κακή.

  • Παρά την επικράτηση της ικανοποίησης για τη θητεία του ωστόσο, το 44,2% λέει ότι δεν θα τον ψήφιζε ξανά σίγουρα όχι ή μάλλον όχι και το 38,1% ότι θα τον ψήφιζε σίγουρα ναι ή μάλλον ναι.
  • Το 53,5% υποστηρίζει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 42,6% ότι θα την επηρεάσει.
  • Το 73,4% θέλει όριο θητειών για τους περιφερειάρχες και το 22,2% λέει όχι.
  • Το 75,7% ζητά να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις ενώ το 15,9% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
  • Ως μεγαλύτερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται το οδικό δίκτυο από το 29,6%, η ανεργία ακολουθεί με 26,8%, η ακρίβεια με 14,3%.


Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου