Δείτε ζωντανά εικόνες του Άρη -Πρώτη φορά livestreaming μετάδοση από τον Κόκκινο Πλανήτηια πρώτη φορά θα μπορούμε να δούμε live εικόνες απευθείας από τον Άρη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος μεταδίσει στο YouTube τις πρώτες ζωντανές εικόνες απευθείας από τον Άρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού. Η ροή θα αποκαλύπτει μια νέα εικόνα περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα.

To livestream από τον Άρη


Οι ενημερώσεις θα είναι επίσης διαθέσιμες στο λογαριασμό της ESA στο Twitter και στο hashtag #MarsLIVE, όπως ανέφερε η υπηρεσία.


«Κανονικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και ξέρουμε ότι έχουν τραβηχτεί μέρες πριν» δήλωσε ο James Godfrey, υπεύθυνος λειτουργίας του διαστημικού σκάφους στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt της Γερμανίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα δούμε τον Άρη όπως είναι τώρα -όσο πιο κοντά στο αρειανό “τώρα” μπορούμε να φτάσουμε! Αλλά δεν έχουμε ξαναδεί εικόνες του Άρη στο παρελθόν; Ναι, αλλά όχι ζωντανά», δήλωσε η ESA.

Συχνά τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις του Κόκκινου Πλανήτη λαμβάνονται όταν ένα διαστημικό σκάφος δεν βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη Γη, οπότε οι εικόνες αποθηκεύονται μέχρι να μπορέσουν να σταλούν πίσω, δήλωσε η ESA.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ταξιδέψει ένα μήνυμα από τον Άρη στη Γη
Ανάλογα με το πού βρίσκονται ο Άρης και η Γη στις τροχιές τους γύρω από τον ήλιο, τα μηνύματα που ταξιδεύουν στο Διάστημα μπορεί να διαρκέσουν από 3 έως 22 λεπτά.

Για να ξεκινήσει η ζωντανή ροή, η ESA εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 17 λεπτά για να ταξιδέψει το φως που απαιτείται για να σχηματιστούν οι εικόνες απευθείας από τον Άρη στη Γη και στη συνέχεια άλλο ένα λεπτό για να περάσει από τα καλώδια και τους διακομιστές στο έδαφος, δήλωσε ο οργανισμός.

«Σημειώστε, δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν, οπότε οι ακριβείς χρόνοι ταξιδιού για τα σήματα στο έδαφος παραμένουν λίγο αβέβαιοι», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από CNN

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου