Δίκη Πισπιρίγκου: «20 λεπτά πριν το συμβάν η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό ρυθμό καρδιάς, ανεξήγητη η ανακοπή»Με την κατάθεση του Διευθυντή του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρο Ιωάννη Παπαγιάννη, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο ιατρός ήταν κατηγορηματικός πως από τις εξετάσεις και τα ευρήματα του απινιδωτή που τοποθετήθηκε στο κοριτσάκι δεν προέκυψε η ύπαρξη γενετικού αρρυθμιογόνου νοσήματος της καρδιάς που να την οδήγησε στο θάνατο. Υποστήριξε ότι επί ένα μήνα που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση δεν είχε παρουσιάσει ποτέ αρρυθμίες, ούτε παθολογικές βραδυκαρδίες.

Η κατάθεση του Διευθυντή του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
«Διενεργήσαμε και άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε. Κάναμε έλεγχο με υπέρηχο, ήταν όλα φυσιολογικά, εκτός από ήπιες διαταραχές που οφείλονταν στην υποξαιμία που είχε περάσει το παιδί», κατέθεσε ο κ.Παπαγιάννης.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα ενδεχόμενο να μπορούμε να αποδώσουμε το θάνατο του παιδιού στην καρδιά του, δεν πιστεύω ότι πέθανε από την καρδιά της», τόνισε πολλές φορές ο μάρτυρας και σημείωσε: «Τα εξαντλήσαμε όλα, δεν βρήκαμε κανένα σύνδρομο στο παιδί. Αν δεν είχαμε βάλει τον απινιδωτή θα μπορούσαμε να έχουμε τις υποψίες ότι ήταν κάτι που δεν ανιχνεύεται».

Η μοιραία ανακοπή


Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στο μεγάλο επεισόδιο που εμφάνισε το 9χρονο κορίτσι τον Ιανουάριο του 2022, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», με τη μοιραία κατάληξη.

«Την τελευταία ημέρα ζωής του παιδιού έχουμε σημαντικά δεδομένα. Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της ανακοπής και μου ζήτησε να δω μια καταγραφή που μου είχε στείλει. Μπήκα στο σύστημα και είδα ότι στις 2 το μεσημέρι υπήρχε φυσιολογικός ρυθμός καρδιάς. Δηλαδή, 20 λεπτά πριν το συμβάν το παιδί είχε φυσιολογικό ρυθμό. Στην ανάνηψη του παιδιού γύρω στις 15.30 μου εστάλη ακόμη μια καταγραφή που έδειχνε ότι το μηχάνημα λειτουργούσε σαν βηματοδότης γιατί οι παλμοί είχαν πέσει κάτω από τους 60. Δεν είχε καταγράψει καμία επικίνδυνη αρρυθμία που να το κάνει να λειτουργήσει ως απινιδωτής. Όταν η καρδιά έπαψε να λειτουργεί μου εστάλη ένα καρδιογράφημα που έδειχνε ότι το μηχάνημα συνέχιζε να λειτουργεί όμως η καρδιά δεν ανταποκρινόταν», κατέθεσε.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου