Γιώργος Κυριακόπουλος: “Μείωση 2 ευρώ στο χαρτζιλίκι παιδιών του Σκαγιοπουλείου”Τι καταγγέλλει ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του “αποκαλύπτει και καταγγέλλει την απόφαση μείωσης κατά 2 ευρώ στο χαρτζιλίκι παιδιών του Σκαγιοπουλείου της Πάτρας!”.

Σύμφωνα με το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

“Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: 5488 «Εισήγηση» με θέμα: «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 ΜΟΝΑΔΕΣ: ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΝ», ο οργανισμός αποδέχεται την πρόβλεψη χορήγησης μικρού εβδομαδιαίου βοηθήματος ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού, βάσει του υπ’ αριθμ: 88 Προεδρικού Διατάγματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεπιστημονική Επιτροπή είχε προτείνει στην συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2023, την διαμόρφωση των ποσών ως εξής:

 7 ευρώ ημερησίως για παιδιά άνω των 15 ετών και το ποσό των 4 ευρώ για παιδιά κάτω των 15 ετών.

Στην συνέχεια, όμως, με την υπ’ αριθμ. 5265/10-5-23 από το τμήμα Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας και Οικονομικής Διαχείρισης που πρότεινε «να υπάρξει πνεύμα οικονομία στην διαχείριση των δαπανών ως το τέλος του έτους 2023» και επειδή στο μεταξύ προστέθηκαν κι άλλοι 5 ανήλικοι στις δυο μονάδες, η Διεπιστημονική Επιτροπή πρότεινε, και το Δ.Σ. ενέκρινε, την τροποποίηση της από 25-1-23 απόφασης, αναπροσαρμόζοντας τα χαρτζιλίκια των παιδιών ως εξής:

Ποσό 5 ευρώ ημερησίως για παιδιά άνω των 15ετών και ποσό 2 ευρώ ημερησίως για παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εν ολίγοις, «έκοψαν» 2 ευρώ απ’ το χαρτζιλίκι του κάθε παιδιού!

Με αφορμή την Πρωτοφανή αυτή Εισήγηση, ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει:

Την ώρα που εγκρίνονται αναθέσεις χιλιάδων ευρώ δεξιά κι αριστερά, το Δ.Σ. του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού & Νέων Αχαΐας «Σκαγιοπούλειο», που εντάσσεται στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας» Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποφάσισε να εξαντλήσει το… «Πνεύμα οικονομίας…», (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται), στο… ημερήσιο χαρτζιλίκι των παιδιών, αφαιρώντας το ποσό των 2 ευρώ για κάθε παιδί!

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και προφανές:

Από τα 2 ευρώ του χαρτζιλικού κάθε παιδιού «κινδύνευε» το Σκαγιοπούλειο και αφαιρώντας τα θα διασωθεί η λειτουργία του;

Πρόκειται για μια απόφαση που μόνο οργή προκαλεί και παράλληλα καταδεικνύει πως οι ανάγκες των παιδιών έρχονται σε δεύτερη μοίρα για τα μέλη του Δ.Σ. που συνεδρίασαν και ενέκριναν μια τέτοια μείωση στο καθημερινό χαρτζιλίκι, που για αυτονόητους λόγους προκαλεί στο μέγιστο κάθε αίσθημα Κοινωνικής Δικαιοσύνης αλλά και Ανθρωπιάς.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, προκλητική και κατάφωρη αδικία που αναδεικνύει την αδιαφορία για τις ανάγκες παιδιών τα οποία αποτελούν και τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας.

Πρόκειται για πράξη που προκαλεί όλους μας, κάθε συμπολίτη, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι στις λοιπές δραστηριότητες και αποφάσεις, είναι χιλιάδες τα ευρώ που προορίζονται για αναθέσεις.

Καλώ το Δ.Σ. του «Σκαγιοπουλείου» να πάρει πίσω την απόφαση μείωσης του καθημερινού χαρτζιλικιού στα παιδιά και να προειδοποιήσω ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε σκέψη, απόφαση και ενέργεια, που θέτει τις ανάγκες παιδιών στο περιθώριο.

Είναι απόφαση που καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι στη χώρα μας επικρατεί η λογική του κέρδους και όχι των αναγκών του Ανθρώπου, ακόμα κι αν πρόκειται για παιδιά!

Προσωπικά, αισθάνομαι ότι προσβάλλομαι με τέτοιες αποφάσεις. Ως Άνθρωπος!

Η χώρα έχει ανάγκη από Αλλαγή, από Δικαιοσύνη Παντού, από το να θέσει τον Άνθρωπο πάνω απ’ τους αριθμούς και τα κέρδη.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου