Γιώργος Κυριακόπουλος: «Επιτελικό χάος και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ»

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτούργησε με βασικό γνώμονα την επικοινωνία και όχι την ουσία. Δρομολόγησε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό – μαμούθ, κάνοντας εμπόριο ελπίδας, καθώς στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια πρόσκληση κατάταξης υποψηφίων σε έναν πίνακα προτεραιότητας, χωρίς να γνωρίζουν οι επιτυχόντες πόσοι εξ αυτών και πότε θα διοριστούν. Η δε διεξαγωγή του διαγωνισμού, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, καθιστά σαφές ότι κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ψηφοθηρία και η θέση σε ομηρία χιλιάδων υποψηφίων, όχι η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με ικανό προσωπικό».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος και συνεχίζει:  «Το ΑΣΕΠ είναι και αυτό θύμα της πολιτικής απαξίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος όλων των Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς δεν εξασφαλίζει τα αναγκαία εργαλεία για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία τους. Έτσι και στην συγκριμένη περίπτωση δεν ενδιαφέρθηκε για τη σωστή οργάνωση του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα πρωτοφανείς κωμικοτραγικές καταστάσεις που παραβιάζουν βασικά δικαιώματα των υποψηφίων και δεν συνάδουν σε ένα σύγχρονο κράτος.

Κατόπιν αυτών, καταρρέει καθημερινά με κρότο το αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους και ψηφιακού εκσυγχρονισμού, δυστυχώς αυτήν τη φορά σε βάρος 77.000 διαγωνιζόμενων, ενώ οι κυβερνώντες κατά την πάγια τακτική τους δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες των λαθών και των παραλείψεων τους».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου