Βουλευτές για μια ημέρα: Την Κυριακή ορκίζονται τα νέα μέληΤην Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες των νέων βουλευτών, με τη Βουλή να ανοίγει για μια ημέρα και να κλείνει τη Δευτέρα, όταν και θα ξεκινήσει η επόμενη προεκλογική περίοδος.

Αυτό είναι, με βάση τις πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να πάει η χώρα στις δεύτερες κάλπες το συντομότερο δυνατό, δηλαδή στις 25 Ιουνίου που είναι και η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει στα μπλοκάκια τους.

Επί της διαδικασίας, οι βουλευτές αναμένεται την Κυριακή, μετά την ορκωμοσία τους, να εκλέξουν και το νέο Προεδρείο της Βουλής, η οποία, όμως θα κλείσει την επόμενη ημέρα.

Η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από τις 29 Μαΐου με τα κόμματα να πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που εξελέγησαν χθες αναμένεται να είναι παρόντες και στην επόμενη βουλή, καθώς οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ακολουθούν την κατάταξη που προέκυψε από την προηγούμενη κάλπη.

Αλλαγές θα υπάρξουν, πάντως, καθώς οι επόμενες εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει και μπόνους έως και 40 εδρών στο κόμμα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου