Βορίδης: Πήγε για καφέ στο Κολωνάκι, για να μην δει τους εργαζομένους ΄Ο.Τ.Α. Video

Πέρα από τη μαζικότητα της ογκωδέστατης κινητοποίησής τους, το σημερινό συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από την επιμονή των εργαζόμενων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συναντηθούν με τον πολιτικό τους προϊστάμενο, για να συζητήσουν δια ζώσης τα αιτήματά τους και από την επιτυχημένη εξαφάνιση του Μάκη Βορίδη.

Οι διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει τη μεγαλειώδη πορεία τους από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη του Μεταξουργείου, με κυρίαρχα αιτήματα την κατάργηση της διάταξης για τις εργασιακές διεκδικήσεις και τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων-συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συνέχισε με πορεία προς τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και προς το Υπουργείο Εσωτερικών επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου επεδίωξαν εις μάτην να συναντηθούν με τον κ. Βορίδη, καθώς, αν και ο υπουργός γνώριζε ότι θα έφταναν στην πόρτα του, σε μία νέα απαξιωτική κίνηση, δηλώθηκε απών.

Οι απεργοί εργαζόμενοι στους δήμους ψάχνουν να βρούνε τον υπ.Εσωτερικών σε καφετέριες στο Κολωνάκι μιας και δεν ηταν στο υπουργείο του να συναντηθεί με τους εργαζόμενους

Επόμενος προορισμός των διαδηλωτών, αφού δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ο υπουργός, ήταν η Βουλή, όπου κατά τα λεγόμενα του αστυνομικού διευθυντή που ηγείτο των δυνάμεων ασφαλείας που ακολουθούσε ασφυκτικά την πορεία, εκεί βρισκόταν ο κ. Βορίδης και θα τους έβλεπε «θέλει δε θέλει». Φευ όμως, και από τη Βουλή ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν ήταν εκεί. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας «κρύβεται ο κ. Βορίδης γιατί δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους εργαζόμενους που απολύει. Κρύφτηκε σαν τον αρουραίο, αλλά θα τον ξετρυπώσουμε στο επόμενο διάστημα. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του πλήθους των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, κάποια στιγμή πετάχτηκε μία κροτίδα προς την πλευρά του κοινοβουλίου, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ να καταγγέλλει παρουσία προβοκατόρων και να καλεί τον κόσμο να παραμείνει σε ηρεμία. 

►Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επικείμενη συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ, προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα.  

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου