Βαρουφάκης από την Πάτρα: “Ενισχυμένο το Μέρα25 στη Βουλή”«Το ΜέΡΑ25 όχι μόνο θα είναι στην επόμενη Βουλή, αλλά θα είναι και ιδιαίτερα ενισχυμένο», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αχαΐα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «έχει αρχίσει ήδη η γνωστή “μαύρη” προπαγάνδα, ότι δηλαδή θα κλείσουμε τις τράπεζες, θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα και θα βγάλουμε την χώρα από την Ευρώπη», σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Εμείς χαιρετίζουμε την διαστρέβλωσή τους και το μίσος τους και προχωράμε με γνώμονα τις πολύ σοβαρές προτάσεις που καταθέτουμε τέσσερα χρόνια, έχοντας ήδη μία προϊστορία στην Βουλή».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ένα απέραντο πλαίσιο προσοδοφορίας των διεθνών αρπακτικών και εμείς είμαστε οι μόνοι που τους κατονομάζουμε και εξηγούμε πώς το κάνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σύστημα «Δήμητρα», ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε κάνει παρουσιάσεις, έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου για αυτό, τον Δεκέμβριο του 2020 και τώρα τα “trolls” της ΝΔ το ανακάλυψαν», συμπληρώνοντας: «Είναι ένα ιδιαίτερα τεχνοκρατικά άρτιο σύστημα, συγκροτημένο και καλά δουλεμένο, το οποίο θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν περνά μέσα από τις τράπεζες, δεν περνά από την Τράπεζα της Ελλάδας, δεν περνά μέσα από την ΕΚΤ, αλλά στήνεται πάνω στο taxisnet και επιτρέπει δωρεάν συναλλαγές στους πολίτες μέσα από το ίδιο λογισμικό σύστημα που τώρα χρησιμοποιείται μόνο από την ΑΔΑΕ. Επίσης, αν υπάρξει μία τραπεζική κρίση απαλύνεται το κόστος της κρίσης για τους πολίτες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» 

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου