Αχαϊκή Τράπεζα: Νέα αναβολή της δίκης για τις 6 ΣεπτεμβρίουΝα σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον εισαγγελέα Εφετών και με επιστολή του ζητούσε την άμεση πρόοδο της δίκης.

Για τις 6 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε, λόγω των εκλογών, η δίκη για την υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον εισαγγελέα Εφετών και με επιστολή του ζητούσε την άμεση πρόοδο της δίκης.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έχει αναβληθεί για τις 17 Μαΐου, μετά από δύο αναβολές, με ορισμένους από τους 80 κατηγορουμένους να βρίσκονται στα όρια της παραγραφής των ελεγχόμενων αδικημάτων.

Το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας είναι σαφές ότι καθιστά τα απομένοντα τρία χρόνια ουδόλως αρκετά για την αποφυγή συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής, επισημαίνει ο Σύλλογος Μεριδιούχων.

Με άλλα λόγια, είναι αδήριτη ανάγκη η δίκη να ξεκινήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αλλιώς μια υπόθεση, που η σημασία της εκτείνεται στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και οι προεκτάσεις της σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσώπων και περιουσιών, θα τεθεί χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της, με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο, πλήττοντας βάναυσα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, το Κράτος Δικαίου και το κύρος που οφείλει να αποπνέει στους πολίτες η δικαστική εξουσία.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου