Αποτιμούν και προχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στη δεύτερη κάλπη«Παρών» δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας • Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πανωλεθρία • Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη • Μετά τις νέες εκλογές οι όποιες εξελίξεις. 

Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε τη Δευτέρα το Εκτελεστικό Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια μέρα μετά τις εθνικές εκλογές που κατέγραψαν μεγάλη ήττα για το κόμμα της Αριστεράς. Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε «παρών» και με το βλέμμα στη νέα εκλογική διαδικασία. 

Στο πλαίσιο της αποτίμησης το αποτελέσματος αλλά και της αναδιάταξης του κόμματος –ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμο για τη νέα μάχη–εντάσσεται κι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, την ερχόμενη Τετάρτη, κατά την οποία αναμένεται να χαραχτούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται πλέον με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πείσει τους ψηφοφόρους που έχασε την 21η Μαΐου. 

Από τους κύριους στόχους, όπως τους έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η ευθύνη «να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», καθώς και η επιδίωξη να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου