Αποκάλυψη: Του iefimerida.gr Μυστική συμφωνία Κασιδιάρη-Νικολόπουλου για κάθοδο στις εκλογές -Δείτε στελέχη, έμβλημα και υποψηφίουςΜε τον Νίκο Νικολόπουλο και το κόμμα του επιχειρεί, τελικά, να «κατέβει» στις εκλογές 2023 ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής

οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ανάμεσα στα 50 κόμματα που έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Έχει προστεθεί, δηλαδή, η ονομασία «Έλληνες», η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη. Έχει προστεθεί μάλιστα στο έμβλημα και η ελληνική σημαία.

r

Μόλις χθες ο Νικολόπουλος άλλαξε όνομα και έμβλημα στο κόμμα του


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, η αλλαγή έγινε μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Νικολόπουλου – Κασιδιάρη για να προστεθεί η ονομασία «Έλληνες», όνομα που είχε επιλέξει ο χρυσαυγίτης για το δικό του κόμμα.

Όνομα και έμβλημα άλλαξαν μόλις χθες Τετάρτη 26 Απριλίου, ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία από το επίσημο site του κόμματος Νικολόπουλου, έως και την περασμένη Τρίτη το κόμμα είχε άλλο όνομα και άλλο έμβλημα.

Δείτε παρακάτω:

Στις 26 Απριλίου προστέθηκε η λέξη «Έλληνες» και η ελληνική σημαία.

Στις 25 Απριλίου το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό» και είχε έμβλημα μόνο τη δάδα.


Δύο στελέχη των ΑΝΕΛ στο νέο μόρφωμα -Κατσίκης και Τόμπρας
Όπως αναφέρεται και στο site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου μορφώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ Κυριάκος Τόμπρας.

Το μπλόκο στον Κασιδιάρη, η διαφωνία με τον Κανελλόπουλο και η συμμαχία με Νικολόπουλο


Μετά το μπλόκο από τη Βουλή για συμμετοχή στις εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης προσέγγισε τον πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο με το κόμμα ΕΑΝ, ωστόσο, όπως προέκυψε στην πορεία, οι δυο τους διαφώνησαν και ο πρώην αρεοπαγίτης θα κατέβει μόνος τους στην εκλογική

αναμέτρηση.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες», τοποθετώντας μάλιστα επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηλιάδη, απόστρατο ταξίαρχο και πρώην καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ο Κασιδιάρης όμως, γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο, προχώρησε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Νίκο Νικολόπουλου και τελικά θα κατέβουν μαζί, χωρίς τον πρώην χρυαυγίτη στα ψηφοδέλτια, αλλά με υποψηφίους δικούς του ανθρώπους.

Τα πρόσωπα στο κόμμα Νικολόπουλου-Κασιδιάρη και η συμφωνία για τους υποψηφίους


Όπως αναφέρθηκε, στο εν λόγω κομματικό σχήμα Νικολόπουλου – Κασιδιάρη αντιπρόεδρος και επικεφαλής εκλογικού αγώνα είναι ο πρώην βουλευτής Κώστας Κατσίκης και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Τόμπρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα ονόματα των υποψηφίων, μετά το μπλόκο που θα βάλει ο Άρειος Πάγος στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο. Στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι του Κασιδιάρη, οι οποίοι είναι πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του Νικολόπουλου.


Για να το καταφέρει αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης στην αίτηση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές, οι υποψήφιοί του δεν θα ξεπερνούν τους 50, και έτσι το κόμμα του θα έμενε εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η συμφωνία των δύο προβλέπει 70% των ψηφοδελτίων να είναι άνθρωποι του Ηλία Κασιδιάρη και 30% του Νίκου Νικολόπουλου.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου