Ανυποψίαστος πελάτης πήγε να φάει σε ταβέρνα και βρέθηκε να πληρώνει τα χρέη του ιδιοκτήτη


Ο ελεύθερος επαγγελματίας βρέθηκε να έχει χρέη στο δημόσιο ύψους 50.000 ευρώ


Ένα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε σε εστιατόριο της Μυκόνου, όπου ένας ελεύθερος επαγγελματίας πήγε να φάει στο εν λόγω κατάστημα και ζήτησε απλώς να πληρώσει με τιμολόγιο.

ο τιμολόγιο όταν κόβεται το σύστημα βλέπει εάν η επιχείρηση που το εκδίδει έχει χρέη ή όχι. Σύμφωνα λοιπόν με τη νομοθεσία και ενώ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου χρωστούσε 50.000 ευρώ έκανε στον πελάτη, αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων.

Το σύστημα, μη γνωρίζοντας, πιστεύει ότι μπορεί να έχουν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο πελάτης, παραπάνω συναλλαγές, και επειδή χρωστάει στο δημόσιο και δεν τα πληρώνει, θα τα πάρει μέσω τρίτων που ουσιαστικά μπορεί να υπάρχουν συναλλαγές μεταξύ του πελάτη και του ιδιοκτήτη. Και έτσι, εάν έχει κάποιο υπόλοιπο ο ιδιοκτήτης, αντί να το πληρώσει εκείνος, θα το πληρώσει αυτός που έχει συναλλαγές μαζί του.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου εστιατορίου και του πελάτη που βρέθηκε εξ απροόπτου, βγήκε δικαστική εντολή ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και ο δικαστικός επιμελητής τον επισκέφθηκε με το αντίστοιχο έγγραφο εις χείρας τρίτων. Το χαρτί αναφέρει ότι επειδή κάποιος άλλος χρωστάει, με τον οποίον έχει γίνει συναλλαγή θα πρέπει να πληρώσει την οφειλή ο πελάτης για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Μέσα λοιπόν σε οκτώ εργάσιμες ημέρες ο πελάτης θα πρέπει να μεταβεί στο Ειρηνοδικείο της κατοικίας του με τον δικηγόρο του και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά με στόχο να αποδείξει ότι δεν είχε κάνει παραπάνω συναλλαγές με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου εστιατορίου.

Ωστόσο η ιστορία δεν τελειώνει εκεί αφού όπως αναφέραμε το περιστατικό είναι απίστευτο και ελληνικό…

Το κράτος λέει στον πελάτη που έκοψε το τιμολόγιο πως αν ξαναπάει στην εν λόγω ταβέρνα και κόψει ξανά τιμολόγιο, οποιοδήποτε λογαριασμό και να έχει δεν θα τον πληρώσει στην ταβέρνα αλλά… στο Δημόσιο.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου