Ανδρουλάκης: “Η Ελλάδα να γίνει ευρωπαϊκή χώρα και όχι όμηρος του ελιτισμού του Μητσοτάκη”Τον Πύργο Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Οι “βολές” κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Στη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη Χρυσή Αυγή«συνεπή και χωρίς αστερίσκους», αναφέρθηκε απόψε από τον Πύργο της Ηλείας, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για αδράνεια και σκοπιμότητα ανοχής απέναντι στους νεοναζί.

«Χθες καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή; Χθες μπήκαν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Φύσσα και των μεταναστών; Έχουν περάσει χρόνια, νομίζω. Και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Κοίταζε τις δημοσκοπήσεις και έκανε εκτιμήσεις: ‘Έχει ο Κασιδιάρης κάτω από 3%; Να κατέβει, διότι πέφτει ο πήχης της αυτοδυναμίας’. Είδε τους τελευταίους μήνες να ανεβαίνει ο Κασιδιάρης: ‘Δυσκολεύει η αυτοδυναμία’. Και τότε έφερε νόμο κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.

λλά, ποια είναι και η Αριστερά του κ. Τσίπρα; Θέλω πραγματικά να αναρωτηθείτε, αν υπάρχει άλλο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με ανάλογη στάση απέναντι στους νεοναζιστές, όπως αυτή που κρατούν το ΜέΡα25 του κ. Βαρουφάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας σήμερα ευθαρσώς δήλωσε πως ‘θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κατέβουν στις εκλογές’. Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε τον νόμο ώστε να μπει εμπόδιο στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής. Τι έχουν να πουν στις οικογένειες των θυμάτων;


“Η Ελλάδα να γίνει ευρωπαϊκή χώρα και όχι όμηρος του ελιτισμού του Μητσοτάκη”

Υποστήριξε ότι ο ίδιος επιδιώκει η Ελλάδα «να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να μην είναι όμηρος του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός, τίποτα λιγότερο». Άλλο τόσο, «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει προτεραιότητα τους πολίτες, τους πολλούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία μόνο προτεραιότητα: Την καρέκλα, την εξουσία και τη στήριξη των ολιγαρχών που τον χαϊδεύουν από τα μμε. Γιατί με όλα αυτά δεν έχει ήδη πέσει ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία; Γιατί, πολύ απλά, πολλοί πολίτες φοβούνται την επαναφορά του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα, και εδώ από τον Πύργο λέμε: Δώστε μας τη δύναμη για να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τους δύο τραγικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων οκτώ ετών» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω, κατακρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά του, στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Κύριε Τσίπρα, εμείς στα ψηφοδέλτιά μας δεν έχουμε κανένα δεξιό παράγοντα, ούτε του Καραμανλή, ούτε του Σαμαρά, ούτε του Μητσοτάκη. Τη Νέα Δημοκρατία της χρεοκοπίας, να την ψάξεις στα ψηφοδέλτιά σου, με τα ‘ορφανά’ του κ. Καμμένου και τον κ. Αντώναρο» σχολίασε αιχμηρά ο κ. Ανδρουλάκης.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου