Αλλάζουν όλα στo δίπλωμα οδήγησης -Υποχρεωτική ανανέωση κάθε 5 χρόνια για τους 70χρονους

Αλλαγές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την έκδοση και την ανανέωση αδειών οδήγησης επιθυμεί η Κομισιόν κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τους ηλικιωμένους οδηγούς.

Έχοντας ως στόχο τον εκμηδενισμό των θανατηφόρων τροχαίων στους δρόμους της έως και το 2050 η Κομισιόν έχει προτείνει μια σειρά από αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.

Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές είναι και εκείνες που θα προετοιμάσουν καλύτερα τους νέους οδηγούς για τα οχήματα μηδενικών ρύπων που έρχονται αλλά και για την συνύπαρξή τους στους (αστικούς κυρίως) δρόμους με ακόμη περισσότερους ευάλωτους χρήστες, όπως είναι οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι αναβάτες μοτοσικλέτας

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αλλαγές που έχουν προταθεί αφορούν και τους ηλικιωμένους οδηγούς που βρίσκονται πλέον πάνω από μία συγκεκριμένη ηλικία με την Κομισιόν να θέλει να εφαρμοστεί ενιαία πολιτική σε όλα τα κράτη μέλη αναφορικά με την ανανέωση των αδειών οδήγησής τους, κάτι που δεν ισχύει αυτή τη στιγμή με τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα να διαφέρουν σημαντικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας, που βρίσκεται στο ένα άκρο, όπου η άδεια οδήγησης, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, έχει δια βίου ισχύ και δεν περιορίζεται ηλικιακά, όπως γίνεται σε πολλά άλλα κράτη μέλη. Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι μια εκ νέου αξιολόγηση πρέπει να γίνεται μόνο μεμονωμένα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, άσχετα από την ηλικία του οδηγού.

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου