Αλέξης Τσίπρας / Πάμε για ανατροπή των συσχετισμών – Κρίσιμη η επόμενη μέρα για την κοινωνία«Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας και κόμμα συμπλήρωμα της Δεξιάς. Δεν έχουμε άλλο στόχο παρά να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε στο Star

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παρταχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεν λιποτακτώ, ούτε χθες, ούτε αύριο. Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία ο καπετάνιος έχει την υποχρέωση να μην βουτήξει στη θάλασσα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε ότι «το πιο κρίσιμο είναι αν θα συνεχιστούν πολιτικές που θα διευρύνουν την ανισότητες, τις αδικίες».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, είπε:

«Ήταν σοκ, συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσής. Δεν το περιμέναμε,. Προέχει για εμάς να ξεπεράσουμε το σοκ, να ανασυγκροτηθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε να βρουν τα αιτία στον λαό ή στους αντιπάλους μας. Τα ψάχνουμε σε εμάς, στην εικόνα μας. Στον στρατηγικό μας εγκλωβισμό στο όραμα της απλής αναλογικής που το πολιτικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο να το αποδεχτεί».


Όπως είπε, «δεν μετανιώνουμε, ήταν όραμα της Αριστεράς. Να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα, με συγκλίσεις. Την ανωριμότητα αυτού του πολιτικού συστήματος ακολούθησε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που φάνηκε ότι επιθυμεί αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι συνεργασίας. Καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας και είδαμε ότι η στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων ήταν εχθρική απέναντι στην προοπτική της συνεργασίας».

«Κατάφεραν να επιβάλλουν την ατζέντα του φόβου»

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι «η βασικότερη αιτία αυτού του αποτελέσματος που δεν περίμενε κανείς, είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου του πολύ μακρινού 2015 και όχι όσα συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια». Τόνισε πως ήταν παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές, την ώρα που στον δημόσιο διάλογο δεν ειπώθηκε ότι η ΝΔ έχει αφήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε επίσης ότι «το βασικό ζήτημα είναι ότι και εγώ δεν κατάφερα να κατευθύνω την πολιτική συζήτηση στα μεγάλα διακυβεύματα της επόμενης μέρας όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω»

Ερωτηθείς εκ νέου για τα συναισθήματα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε: «Δεν θα κρυφτώ, συμμετέχω στην πολιτική, δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος. Το πρώτο συναίσθημα ήταν η παραίτηση που με βασάνισε αρκετές ώρες και μέρες. Όταν ξεπέρασα το σοκ συνειδητοποίησα ότι μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω, είναι να λιποτακτήσω. Υπερίσχυσε το να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να δώσουμε μία νέα μάχη».

Όπως είπε, «δεν είναι ο επαναληπτικός αγώνας αλλά η δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που έβαλε ψηλά τον πήχη, πέρασε από κάτω και τώρα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με το βλέμμα και την καρδιά στους ανθρώπους που έχουν στήριγμα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου