Αλέξης Τσίπρας / Ντροπή η ΝΔ των 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις να λέει πού θα βρούμε τα λεφτάΓια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το οποίο όπως είπε είναι απόλυτα κοστολογημένο, ρεαλιστικό και απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε στο debate.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ αυξάνει διαρκώς το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η προοδευτική κυβέρνηση θα έχει σημαντικά έσοδα από την φορολόγηση των υπερκερδών. «Η κοστολόγηση που έκανε η ΝΔ στην αρχή ήταν 25 δισ., μετά 45, μετά 80, μέχρι τις εκλογές θα το φτάσει 180 δισ.» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε παράλληλα ότι πέρα από το κόστος κάθε δαπάνης που προϋπολογίζεις -όπως την ανάγκη να αυξήσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν να πάρουν αύξηση 14 χρόνια ή να δώσουμε την 13η σύνταξη που θεσπίσαμε και κατήργησε ο Μητσοτάκης- υπάρχουν και έσοδα.

Όπως τόνισε, 15 μεγάλες εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο έχουν ρεκόρ κερδοφορίας 20ετίας με πάνω από 1 δισ. η κάθε μία το 2022. «Το πρόγραμμά μας θα έχει όφελος για τη μεγάλη πλειοψηφία να πάρει ανάσα. Θα κοστίσει στα funds που θέλουν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων».

Απαντώντας σε νέα ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δώσαμε αναλυτική κοστολόγηση. Ήρθε η ώρα να πούμε κάποιές αλήθειες στον ελληνικό λαό. Είναι ντροπή αυτοί που έδωσαν 10 δις., σε απευθείας αναθέσεις και σε κλειστούς διαγωνισμούς, να μας λένε πού θα βρείτε να δώσετε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στις συντάξεις των συνταξιούχων. Αυτοί που έχουν δώσει πάνω από 10 δις. τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε επιδοτήσεις για να κρατάνε ψηλά τις τιμές στις ενεργειακές εταιρείες, μας λένε πού θα βρείτε τα λεφτά για να δώσετε στον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό 2.000 ευρώ. Αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες τομές, σε τέσσερα χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου