Αλέξης Τσίπρας / Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της προόδου και της δημοκρατίαςΗ ΝΔ κινδυνολογεί για την απλή αναλογική και τις κυβερνήσεις συνεργασίας – Στην πραγματικότητα η αβεβαιότητα και η αστάθεια είναι οι ίδιοι»

Μήνυμα νίκης στις εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανία κατά την ομιλία σε ομογενείς σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βερολίνου.

«Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική νίκη για λογαριασμό της προόδου και της δημοκρατίας. Σε αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις 21 Μάη ώστε την επόμενη μέρα να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας που θα επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από τις μεγάλες δυσκολίες που βρίσκεται σήμερα και κυρίως να μειώσει τις ανισότητες, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ADVERTISEMENT

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» της γερμανικής Αριστεράς  δήλωσε υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησής του και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι «παρέλαβε χάος». 

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βαφτίζουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις που είναι μειοψηφικές. Τώρα για πρώτη φορά θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια κυβέρνηση πλειοψηφική. Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα κινδυνολογεί για την  απλή αναλογική και τις κυβερνήσεις συνεργασίας και λέει ότι αυτό είναι αστάθεια, ότι θα φέρει αβεβαιότητα. Στην πραγματικότητα η αβεβαιότητα και η αστάθεια είναι οι ίδιοι και όχι η προοπτική κυβερνήσεων συνεργασίας. Γιατί ήταν οι κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία ήταν αυτοδύναμες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το κόμμα λοιπόν που θα κερδίσει αυτές τις εκλογές θα έχει την πολιτική νομιμοποίηση αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή. Η ΝΔ αυτό το αρνείται. Λέει ότι θέλει επαναληπτικές εκλογές μέχρι να έρθει αυτοδύναμη. Εμείς από την άλλη είμαστε έτοιμη, αν έρθουμε πρώτοι στις εκλογές της 21ης Μαΐου να σχηματίσουμε την επόμενη ημέρα κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» τόνισε ακόμα στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: 

«Μια κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που όλοι γνωρίζουμε.Την ενεργειακή αλλά και την κλιματική κρίση. Την κρίση της ακρίβειας αλλά και της τρομακτικής διεύρυνσης των ανισοτήτων. Τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση.
Την παγκόσμια αποσταθεροποίηση που φέρνει η αιματηρή και παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Και ξέρουμε όλοι ότι αυτός ο αγώνας που δίνουμε, αυτές οι εκλογές, έχουν σημασία και για τον Απόδημο Ελληνισμό και πιο συγκεκριμένα για εσάς τους Έλληνες της Γερμανίας».

Ακόμα ανέφερε πως «έχουν σημασία συγκρούονται δύο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι που βλέπουν με ριζικά διαφορετικό τρόπο όχι μόνο τον κόσμο και την Ευρώπη, αλλά και τη θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα σε αυτόν.

Και όπως βλέπετε δεν λέω μόνο δύο διαφορετικές ιδεολογίες, λέω δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Διότι αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι απλά μια δύναμη της δεξιάς με την οποία διαφωνούμε ιδεολογικά.Είναι μια δύναμη νεοσυντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού με την οποία μας χωρίζουν βαθύτατες και ανυπέρβλητες αξιακές διαφορές.
Για μας η Ελλάδα του αύριο πρέπει να έχει ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας.

Αυτός είναι ένας αγώνας κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, σε μια χώρα όπου πέθαναν πάνω από 36,000 άνθρωποι και χιλιάδες από αυτούς επειδή δεν υπάρχει επαρκής δημόσια φροντίδα υγείας. Προφανώς, δεν είδαμε κάποια μεταρρύθμιση από αυτήν την Κυβέρνηση, αλλά είδαμε την ξεδιάντροπη στήριξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας απέναντι στο δημόσιο.

Για εμάς η Ελλάδα του αύριο πρέπει να διαθέτει σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές που να στελεχώνονται από καταρτισμένα στελέχη. Όχι όπως η τραγική κατάσταση που αποκαλύφθηκε μετά το δυστύχημα των Τεμπών, όπου δεν είχε υπάρξει κανένας σοβαρός εκσυγχρονισμός των συστημάτων για τέσσερα χρόνια και δεκάδες στελέχη σε κρίσιμες θέσεις στον σιδηρόδρομο είχαν διοριστεί με πελατειακούς όρους.Για εμάς η Ελλάδα του αύριο βασίζεται στον σεβασμό του κράτους δικαίου και στη χρηστή διοίκηση. Δεν νοείται ένας πρωθυπουργός να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους, υπουργούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφους που διερευνούν σκάνδαλα.

Δεν νοείται να γίνονται επιθέσεις και παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές. Ούτε νοείται να ακούμε κάθε δεύτερη μέρα για οικονομικά σκάνδαλα από στελέχη της κυβέρνησης.

Για εμάς η Ελλάδα του αύριο θα διαθέτει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να στηρίξει τις καινοτόμες και δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Όχι για να στηρίζει λίγες μεγάλες εταιρείες των ισχυρών επιχειρηματιών».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου