Αλέξης Τσίπρας / Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση με το τρίτο video«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Θα εκπλαγείτε από τη σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ

«ΟΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάει για να νικήσει στις εκλογές» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορεί, ως πρώτο κόμμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου, να σχηματίσει κυβέρνηση με το τρίτο κόμμα.


«Και η ΝΔ θα μπορεί με βάση τους αριθμούς, αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχτεί το ΠΑΣΟΚ με όσα έχουν συμβεί. Υπάρχει ένα θεματάκι, όχι αμελητέο. Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη» είπε με νόημα. Επανέλαβε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει στη βάση των προγραμμάτων, ενώ σε ό,τι αφορά ποιος θα είναι πρωθυπουργός, τόνισε «Αυτό θα το λύσει ο ελληνικός λαός».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει στους πολίτες το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», με 11 σημαντικές δεσμεύσεις, για τις οποίες θα καλέσει να ανοίξει η συζήτηση μετά τις εκλογές. «Ο κ. Ανδρουλάκης θα πει τις απόψεις του» είπε, τονίζοντας ότι η επόμενη ημέρα ευθύνης θα είναι μια κυβέρνηση σταθερότητας και προοπτικής. «Αν θέλουμε αλλαγή, αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές πρέπει να είναι το κόμμα που θα φέρει την
αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» σημείωσε.

«Θα εκπλαγείτε από τη σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης»

Ερωτηθείς για τη σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης που σχεδιάζει, ο Αλ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγείτε». «Έχετε δει πολλά νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, ενώ αναφέρθηκε στην καινοτομία με το 50-50 στα ψηφοδέλτια, αλλά και στα βαριά βιογραφικά των προσώπων που συμμετέχουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Κεντρικό θέμα το προηγούμενο διάστημα ήταν η πανδημία και ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε για τους “άριστους”. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τον Όθωνα Ηλιόπουλο, την κ. Λινού, τον κ. Γεροτζιάφα, τον κ. Τσάκρη. Πού είναι οι επιστήμονες του κ. Μητσοτάκη; Πουθενά» σημείωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε και αν στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΠΑΣΟΚ θα έβαζε υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Ρωτήστε τον κ. Ανδρουλάκη. Τον προτείνει;» απάντησε.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοστίζει το μισό από τις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ»

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι «αν εφαρμοστεί το μισό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα χρεωκοπήσει σε έναν μήνα». «Το λέει ο επικεφαλής της παράταξης που χρεοκόπησε χώρα δύο φορές, το 2009 και το 2015» είπε, ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «κοστίζει το μισό από τις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ», 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Τα ίδια έλεγε ο Μητσοτάκης και όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια» συνέχισε, ενώ διερωτήθηκε αν στα 4 χρόνια διακυβέρνησής της η ΝΔ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και έκανε αυτά που έταζε στη μεσαία τάξη. 

«Η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια. Δεν νομίζω ότι αυτό προσδοκούσε από τον Μητσοτάκη. Και αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβάρυνε, τότε είχαμε εθνικό στόχο να βγάλουμε χώρα από μνημόνια. Ο Μητσοτάκης εξαιτίας της πανδημίας δεν είχε κανέναν περιορισμό, είχε την ευχέρεια να δαπανήσει 60 δισ.» σημείωσε.

Fake news και μέθοδοι Τραμπ από τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συνάντησής του με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Σούνιο, ψέματα που διακινούνται από άκρως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ψέματα που έσπευσε με ιδιότυπο τρόπο να υιοθετήσει και ο Κυριάκος


Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για fake news και μεθόδους Τραμπ τα περί συνάντησής του με τον Γιάνη Βαρουφάκη την Πρωτομαγιά. «Πήγαμε να πιάσουμε την Μάη;», είπε δηκτικά. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι:«δεν το υιοθετώ αλλά λένε πως συναντήθηκαν Τσίπρας-Βαρουφάκης, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον Βαρουφάκη, στον άνθρωπο που θέλει να αντικαταστήσει το ευρώ με ”Δήμητρες”».

Scroll to Top

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους. Πολιτική απορρήτου